Férfi kézi EHF-kupa: nagyot küzdött a Tatabánya, de nincs meg a final four

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2019.04.27. 17:40
null
Grigorasnak és társainak nem lett meg a továbbjutás (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Nem sikerült megfordítania a Grundfos Tatabányának a férfi kézilabda EHF-kupa negyeddöntős párharcát a dán Holstebróval szemben. Vladan Matics együttese a győri visszavágó második félidejében ugyan ledolgozta az első meccsen összeszedett ötgólos hátrányát, de a vendégek a hajrában kiharcolták a számukra kedvező eredményt.

 

A magyar csapat keretéből ezúttal Győri Mátyás és Vladimir Vranjes hiányzott. A Holstebro jobban kezdett, pontosabban támadott, de Székely Márton védéseire alapozva 4–0-s sorozatot produkált a Tatabánya, és átvette a vezetést. A lendületesen kézilabdázó házigazdák a meccs negyedénél már háromgólos előnyben voltak, de mivel ezt követően a játék kiegyenlítetté, a védekezés pedig mindkét oldalon egyre keményebbé vált, a szünetben csak két találat volt a különbség.

Montenegrói légiósai, Milos Vujovics és Milos Bozsovics vezérletével jól kezdte a második félidőt a Tatabánya, kilenc perc alatt hatszor talált be, ellenfele viszont csak egyszer, így a magyar együttes összesítésben átvette a vezetést (20–14). Székely továbbra is bravúrosan védett, ennek köszönhetően emberhátrányban sem tört meg csapata lendülete.

A védőspecialista Sipos Adriánt harmadik kiállítása miatt elveszítette a Tatabánya, majd a kiválóan teljesítő Székely Márton is kaphatott volna piros lapot, de a játékvezetők „megkegyelmeztek” neki. A dánok csereként beállt kapusa, Simon Gade nagy bravúrokat mutatott be, több mint nyolc percig nem kapott gólt, csapattársai viszont négyet dobtak ebben a periódusban (22–20).

A hajrában a hazaiak fiatal irányítója, Borzas Uros egy támadás során lábon lőtte saját csapattársát, a megszerzett labdát a vendégek gólra váltották, ezzel javukra dőlt el a továbbjutás. A Holstebro legeredményesebb játékosa Magnus Bramming volt öt góllal.

A négyes döntőt május 17-én és 18-án rendezik Kielben.

FÉRFI KÉZILABDA EHF-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GRUNDFOS TATABÁNYA–HOLSTEBRO (dán) 26–23 (14–12)
Győr,
Audi Aréna, 3200 néző. V: Brkic, Jusufhodzic (osztrákok)
TATABÁNYA: SZÉKELY M. – Pásztor Á., GRIGORS 7, Sipos A. 1, Ilyés, Bozsovics 4, VUJOVICS 8 (3). Csere: Rosta M. 2, JUHÁSZ Á. 3, Vrankovics, Dénes, Nagy B., Borzas 1. Edző: Vladan Matics
HOLSTEBRO: Frandsen – KILDELUND 4, Karlsson 1, Nielsen 3, Smits 4 (1), Östlund 3, BRAMMING 5. Csere: GADE (kapus), Lindholt 1, Porup 2, Damgaard. Edző: Patrick Westerholm
Az eredmény alakulása. 5. perc: 3–4. 9. p.: 6–4. 16. p.: 9–6. 18. p.: 9–8. 24. p.: 12–10. 39. p.: 19–14. 43. p.: 21–15. 52. p.: 22–20. 58. p.: 25–21
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill 2/1
MESTERMÉRLEG
Vladan Matics:
– Az első meccset a dánok uralták, de most volt esélyünk a továbbjutásra. Nem is játszottunk rosszul, de talán túl korán dolgoztuk le a hátrányunkat. Egyértelmű, hogy mentálisan fejlődnünk kell, mert még vannak korlátaink. Nagyon jól szervezett ellenfél jutott túl rajtunk.
Patrick Westerholm: – A szerdai bajnoki mérkőzést követően még én is meglepődtem, hogy ilyen frissek voltunk. Az első meccsen elszalasztottuk, hogy a biztosabb továbbjutáshoz nagyobb előnyt szerezzünk. Győrben kulcsmomentum volt a kapuscsere. Gade beállásának köszönhetően zárkóztunk vissza.
Továbbjutott
: a Holstebro, 52–50-es összesítéssel

KÉSŐBB
FC Porto (portugál)–Saint-Raphaël (francia) 34–30
Tj.:
a Porto, 64–60-as összesítéssel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik