Férfi kézi BL: PSG-siker és őrült meccsen Barca-verés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.12. 21:08
null
Jannik Kohlbacher (a labdával) öt lövéséből öt gól született a Barca ellen (Fotó: Twitter/Rhein-Neckar Löwen)
Szerdán megkezdődtek a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmei: a Barcelona izgalmas végjáték után egygólos vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwentől, míg a Paris Saint-Germain biztosan nyert a Motor Zaporizzsja vendégeként.

 

A Löwen a jelenlegi szezonban az első négy Bundesliga-meccsének mindegyikét legalább négy góllal megnyerte, s bár előzetesen nem erre lehetett számítani, sokáig úgy tűnt, hogy a Barcelonát is megnyugtató különbséggel győzi le. A félidei háromgólos vezetés (16–13) után az utolsó tíz percre hétgólos Löwen-előnnyel (31–24) fordultak rá a csapatok, ám a Barca a hajrában megtáltosodott, és szorossá tette a meccset, sőt még akár egyenlíthetett is volna. Másfél perccel a vége előtt – 34–32-es állásnál – egy lerohanás végén Aitor Arino ziccerét Andreas Palicka bravúrral hárította, így a Barca nem tudott feljönni egy gólra. Nyolc másodperccel a vége előtt Aleix Gomez Abello 11. (!) találatával igen, de ez már későinek bizonyult (35–34).

A Motor Zaporizzsja vadonatúj otthonában, a Junoszty Arenában fogadta a végső győzelemre mindig esélyesnek tartott, de arról eddig mindig lemaradó Paris Saint-Germaint. A két csapat első egymás elleni meccse előtt a Motornál abban bízhattak, hogy a francia nagyágyúk közül az elmúlt években már a Nantes-tól és a Montpellier-től is sikerült pontot rabolni.

Az első félidő végén már lehetett sejteni, hogy a PSG ellen ezen az estén nem jön majd össze ez a bravúr, mivel a francia sztárcsapat a szünetben már öt góllal vezetett (12–17). A második játékrészben a különbség számottevően nem csökkent a felek között – a hazaiak többször is csak négy gólra tudtak visszakapaszkodni –, sőt a végére már a hat-hét gólos differencia állandósult (29–35), így Raúl González győzelemmel mutatkozott be a BL-ben a PSG kispadján.

A francia együttesben Nedim Remili tizennégy lövésből nyolc, míg Nikola Karabatic kilenc kísérletből öt gólig jutott, továbbá Thierry Omeyer is betalált a kapuból háromszor.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT

Rhein-Neckar Löwen (német)–Barcelona (spanyol) 35–34
(16–13)

B-CSOPORT
Motor Zaporizzsja (ukrán)–PSG (francia) 29–35 (12–17)

D-CSOPORT
Riihimaen Cocks (finn)–Ademar León (spanyol) 19–19
(13–11)
Dinamo Bucuresti (román)–Elverum (norvég) 26–24 (12–11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik