Elkészült a férfi és a női kézi BL sorsolásának kalapbeosztása

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 19:14
Fotó: EHF
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalán közzétette a férfi és női Bajnokok Ligája csütörtöki csoportsorsolása előtt a kalapok beosztását.

 

A nőknél a címvédő Győr a harmadik kalapba került, a másik magyar induló, a Ferencváros pedig az elsőben szerepel, a résztvevő 16 csapatot pedig négy kalapba sorolták a szervezők. A tavalyi négyes döntőben szereplő csapatok – az ETO mellett a döntős Bietigheim, amely immár HB Ludwigsburg néven szerepel, az Esbjerg és a Metz – három külön kalapba kerültek, azaz az elvi lehetősége megvan annak, hogy akár három is azonos csoportba kerüljön. A csütörtöki procedúrán a 16 csapatot két nyolcas csoportba sorsolják majd és arra ügyelnek, hogy a két magyar, francia és norvég klub két külön csoportba kerüljön. Ugyanakkor mivel a dánok és a románok három csapattal is képviseltetik magukat, így a 4. kalapból érkező egy dán és egy román csapat óhatatlanul találkozik majd egy hazai riválisával, ám semmiképpen sem kettővel.

A férfiaknál három kalapba osztották a 16 csapatot, a Veszprém az elsőbe került, a Szeged a másodikba. A sorsoláskor itt is két nyolcas csoportot alakítanak majd ki az első és a harmadik kalapból szabadon húznak majd, a másodikból viszont arra ügyelve sorsolnak, hogy azonos országból két csapat ne kerülhessen egy csoportba.

A sorsolást csütörtökön 17.30-tól rendezik az EHF bécsi központjában.

KÉZILABDA BL 
KALAPBEOSZTÁS
FÉRFIAK
1. kalap: Barca (spanyol), SC Magdeburg (német), Orlen Wisla Plock (lengyel), Aalborg Håndbold (dán), Veszprém HC, Paris Saint-Germain Handball (francia)
2. kalap: Füchse Berlin (német), Industria Kielce (lengyel), Fredericia Håndbold Klub (dán), OTP Bank-PICK Szeged, HBC Nantes (francia)
3. kalap: Dinamo Bucuresti (román), HC Zagreb (horvát), Sporting CP (portugál), Kolstad Handball (norvég), HC Eurofarm Pelister (északmacedón)
NŐK
1. kalap: FTC-Rail Cargo Hungaria, Vipers Kristiansand (norvég), Team Esbjerg (dán), Metz Handball (francia)
2. kalap: CSM Bucuresti (román), HB Ludwigsburg (német), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Buducnost BEMAX (montenegrói)
3. kalap: RK Podravka Vegeta (horvát), Győri Audi ETO KC, Storhamar Handball Elite (norvég), Nykøbing Falster Håndboldklub (dán), Brest Bretagne Handball (francia), CS Rapid Bucuresti (román)
4. kalap: Odense Håndbold (dán), CS Gloria 2018 BN (román)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik