Férfi kézilabda: Fazekas Gergő főszereplésével lengyel bajnok a Plock – videó

Vágólapra másolva!
2024.05.26. 22:52
Fazekas főszerepet vállalt a sikerben (Fotó: Wisla Plock)
Fazekas Gergő csapata, az Orlen Wisla Plock hétméterespárbajban megnyerte a lengyel kézilabda-bajnokság döntőjét az Industria Kielce ellen.

 

A párharc egy héttel ezelőtti első mérkőzését hazai pályán 22–22-es döntetlen után hetesekkel nyerte a Plock, amely a vasárnapi második találkozón 20–20-at játszott Kielcében, a hétméterespárbajban pedig 8–7-re győzött.

Az olimpiai kvótás magyar válogatott irányítója 12 lövésből hét gólt szerzett, ezzel – a kielcei Arkadiusz Morytóval holtversenyben – ő lett a mezőny legeredményesebb játékosa. A rendes játékidő utolsó másodpercében Fazekas egyenlített, a hetespárbajban pedig két kísérlete volt, mindkettőből gól lett. 

A Veszprém és a Szeged korábbi kapusa, Mirko Alilovic a rendes játékidőben egy lövést sem védett, utána viszont három hetest is hárított.

A Plock vezetőedzője a spanyol Javier Sabaté, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a Veszprém volt edzője. A Plock 2011 után lett ismét bajnok, összességében nyolcadik alkalommal, ráadásul idén a Lengyel Kupát is megnyerte, így 2008 után tudott ismét duplázni.

A 11-szeres magyar válogatott Sunajko Stefan két gólt szerzett az RK Vojvodina együttesében, amely 29–27-re győzött a Metaloplasztika Sabac otthonában a szerb bajnokság döntőjének második mérkőzésén, ezzel 2–0-ra megnyerte a párharcot és megvédte címét. A Sabac csapatától ezen a meccsen búcsúzott Vladan Matics, a Szeged és a Tatabánya korábbi edzője, a magyar válogatott egykori szövetségi kapitánya, aki nyártól a Csurgó együttesét irányítja.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik