Sportrádió: Már nagyon szeretnénk, hogy elkezdődjön az olimpiai selejtező – Pigniczki Krisztina

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.10. 19:15
Pigniczki Krisztina már nagyon várja az olimpiai selejtező rajtját (Fotó: MKSZ)
Mint ismert, a magyar női kézilabda-válogatott csütörtökön, az utolsó pillanatban beugró Nagy-Britannia elleni találkozóval megkezdi szereplését az olimpia selejtezőjében. Pigniczki Krisztina, a csapat másodedzője a rajt előtti hangulatról is beszélt a Sportrádió Hazafutás című műsorában szerdán.

A beszélgetés témáját természetesen a csütörtökön kezdődő olimpiai selejtező szolgáltatta, köztük elsőként az, amiről portálunkon is írtunk kedden: vagyis, hogy Kamerun utazási nehézségek miatt visszalépett, helyette pedig beugróként Nagy-Britannia lép pályára Debrecenben: „Nem ért váratlanul minket a bejelentés, hiszen folyamatosan kaptuk a híreket a kameruniak problémájáról és a lehetséges ellenfelekről. De nekünk az volt a legfontosabb, hogy az eredetileg tervezett programban ne legyen változás. Ez megtörtént, nem kellett megbontanunk a felkészülési tervünket. A lehetséges ellenfeleket nézve pedig nem szomorkodunk, hogy negyedikként a britek ugrottak be; remélhetőleg jó meccset tudunk majd ellenük játszani” – fogalmazott Pigniczki Krisztina a Hazafutásban.

„Tudjuk, hogy a gólkülönbség is számítani fog. Ami rossz lehet, hogy mi kezdünk a britekkel, akik talán ellenünk lesznek még a legellenállóbbak. De szerintem nem kétséges, hogy melyik válogatottnak kell megnyernie a meccset, és igyekszünk majd minél nagyobb különbséggel ezt megtenni. Nem számolgatunk” – tette hozzá.

A műsorban a rajt előtti hangulatról is beszélt a női válogatott másodedzője: „Már nagyon szeretnénk, hogy holnap fél négy legyen és elkezdődjön az olimpiai selejtező, ezt bátran kijelenthetem! Jó a hangulat a csapatnál, minden adott ahhoz, hogy sikeres hétvégénk legyen. Pozitívan állunk a tornához.”

Arra a kérdésre, hogy a svédek vagy a japánok elleni meccs lesz-e fontosabb, Pigniczki nagyon határozott választ adott: „Mind a kettő! Nem akarunk túlleni a svédek elleni meccsen sem csak azért, hogy már Japánra fókuszáljunk. Egy meccsen miért is ne verhetnénk meg őket? A vb-n is bizonyítottuk, hogy lehet esélyünk ellenük. A közönség mögöttünk van, szóval a svédek elleni találkozón sem akarunk csak úgy túlleni, hanem szeretnénk megverni őket.”

A NŐI VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Böde-Bíró Blanka, Janurik Kinga (mindkettő FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvári KC)
Jobbszélsők: Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim – Németország), Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO KC)
Jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (FTC), Papp Nikoletta (Gloria Buzau – Románia)
Irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC), Vámos Petra (DVSC Schaeffler)
Beállók: Bordás Réka (Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
Balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda Master Godd SE), Kácsor Gréta (DVSC), Kuczora Csenge (Vác)
Balszélsők: Márton Gréta (FTC), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

OLIMPIAI SELEJTEZŐ, NŐK
1. TORNA (Debrecen, Főnix Aréna) 
Április 11., csütörtök
13.30: Kapunyitás
15.30: Magyarország–Nagy-Britannia
18.00: Svédország–Japán

Április 12., péntek
16.00: Kapunyitás
18.00: Svédország–Magyarország
20.30: Japán–Nagy-Britannia

Április 14., vasárnap
14.45: Kapunyitás
16.45: Nagy-Britannia–Svédország
19.15: Magyarország–Japán

2. torna (Torrevieja, Spanyolország): Hollandia, Csehország, Argentína, Spanyolország.
3. torna (Neu-Ulm, Németország): Németország, Montenegró, Szlovénia, Paraguay. 
A csoportok első két helyezettje kijut a nyári, párizsi ötkarikás játékokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik