Sima továbbjutás: a Veszprém odahaza is legyőzte a Szegedet

Vágólapra másolva!
2024.04.04. 20:17
A Veszprém a második meccsen is biztosan verte meg a Szegedet (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém odahaza is megverte a Szegedet a negyeddöntőbe jutásért folyó párharcban, így simán továbbjutott. A következő körben az ellenfele az Aalborg, a tét a final four.

 

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
TELEKOM VESZPRÉM–OTP BANK-PICK SZEGED 39–32 (19–15)
Veszprém, 5057 néző. V: Marín, Garcia (spanyolok)
VESZPRÉM: Corrales – VAJLUPAU 8 (1), REMILI 3, Fabregas 3, Ligetvári, el-Dera, Descat 1. Csere: Jensen (kapus), J. Omar 4, Casado 2, A. NILSSON 3, PESMALBEK 6, SANDELL 4, Mahé, Koszorotov 1, ELÍSSON 4. Edző: Momir Ilics
SZEGED: Mikler – Sostaric 4 (2), GARCIANDIA 6, Bombac, Bánhidi 1, Szita 3, Frimmel 3. Csere: NAGY M. (kapus), Kalaras, Gaber 2, Stepancic 3, MARTINS 8, Mackovsek, Jelinic 2, Szilágyi. Edző: Kárpáti Krisztián
Az eredmény alakulása. 3. perc: 3–0. 10. p.: 6–5. 20. p.: 12–8. 26.p.: 18–12. 35. p.: 23–16. 42. p.: 28–20. 48. p.: 29–25. 52. p.: 32–25. 57. p.: 36–30
Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 2/2
Továbbjutott: a Veszprém, kettős győzelemmel, 76–62-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG
Momir Ilics: – Boldogok vagyunk, hogy sikerült továbbjutnunk. Nagyon komolyan vettük a mérkőzést, minden játékos hatvan percen keresztül küzdött a pályán. Büszke vagyok a játékosaimra, többet nem szeretnék elmondani a találkozóról.
Kárpáti Krisztián: – Megérdemelten jutott tovább a Veszprém. Ennyi technikai hibával lehetetlen egy ilyen jó csapatot legyőzni. Szerettük volna ledolgozni a hátrányunkat, így belementünk egy futós mérkőzésbe, ez a hazaiaknak kedvezett. Voltak fellángolásaink, azonban a veszprémiek mindkét meccsen jobbak voltak nálunk. A folytatásban fizikailag és mentálisan is javulnunk kell. A Magyar Kupában és a bajnokságban próbáljuk majd bebizonyítani, hogy tudunk mi ennél jobban is kézilabdázni.

ÖSSZEFOGLALÓ

A megszokottnál csendesebben készült a Veszprém–Szeged BL-visszavágóra a hazai szurkolótábor, ezzel is jelezve, hogy a mérkőzés tétje ezúttal nem olyan nagy. A visszafogott kezdés abból a szempontból érthető volt, hogy a múlt héten a Pick Arénában hét góllal nyert az Építők, és eddig csak egyetlen együttesnek, a német Füchse Berlinnek sikerült ennél nagyobb különbséggel győznie a Veszprém Arénában, az is több mint tizenkét évvel ezelőtt volt a BL-alapszakaszban.

Óriási üdvrivalgás fogadta a lelátón helyet foglaló Chema Rodríguez szövetségi kapitányt, akinek vezetésével a magyar válogatott kijutott a párizsi olimpiára, nevezett játékosként ráadásul 2012 és 2017 között Veszprémben kézilabdázott. A kezdő sípszó előtt pedig a hangulat is felpörgött, az O-szektor hirtelen és alaposan rákezdett, ezúttal is lepipálva a csarnok hangosítását.

Lent a pályán a Szegednek csak akkor lett volna esélye, ha már a meccs elején megfogja ellenfelét, ehhez képest támadásainak hatékonysága az első tíz percben alig húsz százalékos volt, a találkozó első három gólját a Veszprém szerezte labdaszerzés után, egészen pontosan a jobbszélső Mikita Vajlupau, így a hazaiak előnye összesítésben gyorsan tíz gólra ugrott. Ezt követően mintha le is vették volna a lábukat a gázról, de tartották azt az iramot, ami az előny megtartásához kellett.

A Szegednek mentálisan kellett volna felülkerekednie ahhoz, hogy legyen esélye, de a saját dolgát nehezítette meg azzal, hogy tizenhatszor adta el a labdát, és támadásainak csak egyharmadát váltotta gólra az első félidőben. Bármilyen kis esélye nyílt a felzárkózásra, a Veszprém azonnal góllal válaszolt rá, így az előny nemhogy csökkent volna, hanem lassan nőtt a szünetig, csak Nagy Martin kettős védésének és Miguel Martins gyors góljának köszönhetően maradt négy a Veszprém előnye a szünetben (19–15).

Ha volt is bármilyen kérdés a mérkőzés előtt, a választ eddigre biztosan megkaptuk, tizenegy gólt harminc perc alatt a Veszprém ellen lehetetlen ledolgozni. Főleg úgy, hogy a Szeged hamar emberhátrányba került, az ellenfél védelme közben semmivel sem lett kevésbé keményebb, Ligetvári Patrik, Ludovic Fabregas és Nedim Remili úgy dolgozott a hazai fal közepén, mintha ők lennének hátrányban, Jahja Omar és Fabregas pedig egy-egy üres kapus góllal nyitotta meg a második félidőt.

A félidő felénél már nyolc gól is volt a hazaiak előnye, akik kicsit ki is engedtek, a vendégek vissza is tudtak zárkózni négy gólra, mielőtt a spanyol játékvezetők megadtak volna egy hazai gólt, ami talán csak szerintük volt bent. A Telekom Veszprém a végén mér bátran trükközött, Vajlupau a labdát a háta mögött eldobva szerzett egy gólt, csapata a Bajnokok Ligája-párbaj második mérkőzését is megnyerte a legnagyobb hazai rivális ellen, 39–32-re, és akárcsak tavaly, ezúttal is kettős győzelemmel jutott be a sorozat negyeddöntőjébe. A legjobb nyolc között a dán Aalborg lesz az Építők ellenfele, a mérkőzéseket április 24-én vagy 25-én és május 1-jén vagy 2-án játsszák.

 

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Paris Saint-Germain (francia)–Barcelona (spanyol)
Telekom Veszprém–Aalborg HB (dán)
Montpellier HB (francia)–THW Kiel (német)
Industria Kielce (lengyel)–SC Magdeburg (német)
A párharcok első meccseit április 24-én és 25-én, a visszavágókat egy héttel később játsszák.

 

PERCRŐL PERCRE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik