Női kézi: „Aki nem bírja a nyomást, annak nincs itt a helye” – Per Johansson

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.03.23. 16:24
Per Johansson szeretne trófeákat nyerni a győriek edzőjeként (Fotó: gyorietokc.hu)
Rendhagyó interjút adott a klub hivatalos Instagram-oldalán Per Johansson, a Győri Audi ETO KC nemrégiben kinevezett vezetőedzője. A svéd szakember a szurkolók kérdéseire válaszolt egy élő videóban, ahol egyebek között elmondta, hogy célja a final four, majd a Bajnokok Ligája megnyerése a csapattal. De beszélt az eddigi tapasztalatairól, és a fiatalok beépítéséről is.

„Fantasztikus érzés volt az első edzés, mindannyian nagyon vártuk már. Intenzíven, jól dolgoztunk. Nagyszerűen éreztük magunkat” – válaszolta az első szurkolói kérdésre Per Johansson, aki később azt is elmondta, hogy nagy tisztelettel lépett be a győri öltözőbe, és ezt tudatosította is a játékosokban. 

Arról, hogy mit lehetne fejleszteni a csapat támadójátékán, valamint a védekezésén, a szakember azt mondta: „Amikor ilyen rövid időszakra érkezik az ember, akkor nagyon fontos, hogy felismerjük azokat a dolgokat, amelyek jól mennek, s ezeket tudatosítsuk is a játékosokban. Ahonnan én jövök, ott az erős védekezésről szól a kézilabda, erre nagy hangsúlyt fektetünk. Fontos az is, hogy az edzések intenzitását nagyon magas szinten tartsuk.”

Az egyik szurkoló a rá nehezedő nyomásról, és a nagy elvárásokról kérdezte Per Johanssont: „Ha nem tudjuk kezelni a nyomást, akkor nem is lehetnénk itt. Persze nincs garancia arra, hogy mindig nyerni fogunk, viszont aki nem tudja kezelni a nyomást, annak nincs itt a helye” – válaszolta.

A svéd tréner arról is beszélt a videónterjúban, hogy jöjjön bárki a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, csapatának biztosan nagyon nehéz dolga lesz, ezért mindent alá kell rendelni a továbbjutásért. Egyszersmind világossá tette, hogy célja a Bajnokok Ligája megnyerése: „A klubnak az a célja, hogy nyerjen, ennek értelmében nekem sem lehet más. Ezt meg is beszéltük. A klub szeretne minden fronton az első helyen végezni. Az egyik cél mindenképpen az, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját.”

Egy másik szurkoló a fiatalok beépítéséről érdeklődött: „Tudom, hogy a klubnak sok fiatal, tehetséges akadémistája van. Farkas Júliát már ismerem, benne hatalmas a potenciál, de a többieket is szeretném majd látni.”

Az esetleges folytatásról is kérdezték, egészen pontosan arról, hogy adott esetben vállalná-e a győri munkát a holland válogatott irányításával párhuzamosan: „Ezen még gondolkodnom kell, de most nem vagyunk ebben a helyzetben. Jelenleg az a legfontosabb, hogy jussunk be a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Most csak ez jár a fejemben, erre koncentrálok” – jelezte Per Johansson. 

A teljes beszélgetés megtekinthető a Győri ETO hivatalos Instagram-oldalán:

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik