Női kézi: Csehországba adta kölcsön 20 éves átlövőjét a Győr

Vágólapra másolva!
2023.04.25. 18:51
null
Ogonovszky az idény végén egyelőre elköszön a győriektől (Fotó: Török Attila)
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata hivatalos honlapján közölte, hogy a következő idényben a cseh Baník Most játékosa lesz kölcsönben a zöld-fehérek fiatal átlövője, Ogonovszky Eszter.

 

A 2003-as születésű Ogonovszky 2019 óta a Győri ETO játékosa, az első két évében még a korosztályos csapatokban szerepelt, majd 2021 januárjában bemutatkozott a felnőttek között is: előbb az NB I-ben, majd a Bajnokok Ligájában is lehetőséget kapott.

A klub honlapjának közleménye szerint a 20 éves átlövő eddig 54 NB I-es meccsen 33 gólt szerzett, a BL-ben pedig 13 találkozón pályára lépve ötször volt eredményes. Utóbbi két számot a cseheknél is lesz módja gyarapítani, mert a Baník Most a következő idényben is ott lesz a Bajnokok Ligájában.

„Eszter remek adottságokkal megáldott vérbeli lövő játékos, aki már megmutatta magát a Győri Audi ETO felnőttcsapatában mind a bajnokságban, mind pedig a Bajnokok Ligájában. Nemrég jelezte, hogy szívesen kipróbálná a légióskodást, és külföldön szeretne játszani. Mivel még egyéves szerződés köti a klubunkhoz, nyilvánvalóan csak a kölcsönadás jött szóba. Több lehetőség után végül a BL-induló cseh Baník Mostot választotta” – idézi a gyorietokc.hu Endrődi Pétert, a klub ügyvezetőjét.

„Nagyon sokat tanultam az elmúlt években Győrben, külön köszönöm Ambros Martínnak azt a sok figyelmet, amit nekem szánt. Úgy éreztem, most jött el az idő, hogy kipróbáljam magam külföldön. A mostani szezonban természetesen mindent megteszek, hogy segítsem az Audi ETO-t, nyártól pedig a Baník Most színeiben szeretnék tovább fejlődni” – mondta Ogonovszky Eszter a klub hivatalos honlapjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik