Férfi kézi BL: „Csak az első félidejét nyertük meg a Szeged elleni összecsapásnak!”

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.03.30. 09:16
null
Mikita Vajlupau a Szeged elleni visszavágón is nyerni akar (Fotó: Dömötör Csaba)
A nagy kérdés már eldőlt az éppen aktuális Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdapárharcban, miután az Építők tizenhárom (!) góllal nyert a Tisza partján a múlt héten a Bajnokok Ligája-rájátszás első mérkőzésén, ekkora különbséget pedig csak valamilyen csoda folytán lehetne kegyenlíteni. Mégis parázs és kemény összecsapás várható.

 

A Juan Carlos Pastor vezette gárda elsődleges célja most nem a továbbjutás lehet, hanem egyrészt az, hogy visszaszerezze Szegeden elvesztett becsületét, hiszen annyival kikapni hazai pályán több mint kellemetlen, másrészt érdemes tartalékolnia és lelkileg feltöltődnie a most következő hónapokra. Lesz még két párbaja a két csapatnak, az egyik a Magyar Kupában a jövő héten, a másik a júniusi magyar bajnoki döntőben, főleg azzal tudna sokat tud kozmetikázni a Szeged az idényen, ha az utóbbit megnyerné.

Ha abból indulunk ki, hogy a csongrádiak egy éve képesek voltak a korai BL-búcsúból erőt meríteni, és megvédeni bajnoki címüket, ráadásul idegenben, ez idén sem lehetetlen. Már csak azért sem, mert hamarosan el kell dőlnie, ki követi Pastort a szegedi kispadon és hogyan alakul a keret, ami végre megnyugvást hozhat a játékosoknak is. Erre a hírek szerint részben (vagy egészben) már most pénteken választ kaphatunk.

Mindkét gárdából sokat kivett a szegedi találkozó, főleg a veszprémiekből, mert azóta egy bajnokit játszottak le, és a NEKA otthonában óriási meglepetésre az idény során először veszítettek pontot. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az akadémia csapata kifejezetten jól játszik hazai pályán az évadban, bár a bajnoki címre hajtó Veszprémnek nyilván csak a győzelem lett volna elfogadható, az iksz egyértelműen kudarc.

„Csak az első félidejét nyertük meg a Szeged elleni összecsapásnak! Meg kell tartanunk az előnyünket, sőt nyerni, de szeretnénk élvezni is a meccset, bár tudjuk, hogy kemény lesz. A Szeged nagyon motiváltan és teljes erőbedobással fog játszani a visszavágón, ami nekünk azért lehet kicsit nehéz, mert a vártnál könnyebben győztünk Szegeden, mégis nyugodtnak és koncentráltnak kell maradnunk. Ezen a rangadón mindenki nyerni akar, meg akarja mutatni, mire képes, ami az első meccsen szerintem nekünk sikerült” – mondta a klub honlapjának Mikita Vajlupau, a Veszprém fehér­orosz jobbszélsője, ami jól mutatja a másik fél indokait: Veszprémben, saját szurkolói előtt a csapat nem kaphat ki, és erre tényleg csak ritkán került sor az elmúlt időszakban.

A bajnokságban a Szeged sem villogott, de nagyon fontos győzelmet aratott és két pontot szerzett Tatabányán, ami részben visszaadta a csapat önbizalmát, hiszen a Bányász próbált élni a lehetőséggel és mindent beleadott. De a csütörtöki meccs azért lesz nagyon fontos a Szegednek, mert ha a párbajt el is veszíti, győzelemmel visszaállítaná a renoméját, és bizonyítaná, hogy a szegedi meccs csak botlás volt – még ha a BL-továbbjutás úszott is el rajta. Veszprémbe egyébként 340 szegedi szurkoló utazik, a klub pedig úgy döntött, visszatéríti nekik a jegyek árát.

FÉRFI KÉZILABDA
BAJNOKOK LIGÁJA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
Március 30., csütörtök
18.45:
Telekom Veszprém–OTP Bank-Pick Szeged (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: GOG (dán)–Aalborg (dán) (Tv: Sport1)

SZERDÁN JÁTSZOTTÁK
THW Kiel (német)–Dinamo Bucuresti (román) 31–32

Továbbjutott: a Kiel, 72–60-as összesítéssel
Nantes (francia)–Wisla Plock (lengyel) 25–25 – hetesekkel 4–5
Továbbjutott: a Wisla Plock, 62–61-es összesítéssel

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
Kielce (lengyel)–Telekom Veszprém/OTP Bank-Pick Szeged
Barca (spanyol)–GOG (dán)/Aalborg (dán)
Magdeburg (német)–Wisla Plock (lengyel)
PSG (francia)–THW Kiel (német)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik