Kézi: 1.9 milliárdból folytatódik a siófoki csarnok építése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.12.23. 15:45
null
Ilyen lesz a Kiss Szilárd Sportcsarnok (Fotó: siofokkc.hu)
Folytatódik a Kiss Szilárd Sportcsarnok építése. A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat értelmében 1.9 milliárd forint jut a multifunkciós sportkomplexumra, amely állami beruházásként valósul meg és 25 évig a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja majd fenn – adta hírül a Siófok női kézilabdacsapatának honlapja.

 

Éppen két év telt el az első bejelentés óta, amely arról szólt, hogy a multifunkciós csarnok TAO-támogatásból épülhet meg – olvasható a klub közleményében. A létesítmény kivitelezése 2015-ben kezdődött, és még abban az évben eljutott a szerkezetkész állapotig. Fodor János, a Siófok Kézilabda Klub ügyvezetője azóta többször is úgy nyilatkozott, mindent megtesz azért, hogy folytatódjon az építkezés, a TAO-támogatások azonban egy ilyen léptékű fejlesztéshez nem voltak elegendőek, különösen úgy, hogy időközben a klub beruházásában elkészült egy sportkollégium és épülőben van egy másik sportcsarnok is a legkisebb kézilabdázóknak.

A magyar állam nemcsak a beruházás befejezéséhez szükséges anyagi alapot teremtette meg a megítélt 1.9 milliárd forinttal, hanem a sportkomplexum területét is megvásárolja a siófoki önkormányzattól. A sportcsarnok így állami tulajdonba kerül úgy, hogy a komplexumot 25 éven át a Siófok Kézilabda és Tenisz Klub tartja fenn.

„Eredetileg ezer fő befogadására terveztük a sportcsarnokot, a tervek azonban annyiban módosulnak, hogy ötszázzal növeljük a férőhelyek számát” – árulta el Fodor János hozzátéve, hogy az üzemeltetési költségek optimalizálása érdekében megújuló energiákat szeretnének alkalmazni az építkezés során.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik