Női kézi BL: Megérdemeljük a trófeát! - Radicsevics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 11:36
Jovanka Radicsevics, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának jobbszélsője öt góllal vette ki részét a larviki győzelemből a Bajnokok Ligája döntőjének első felvonásán. A montenegrói jobbszélső szerint csak magukat verhetik meg, de reméli, nyolcadikra a Győrnek is kijön a lépés.

„Reménykedtünk a győzelemben, mert nagyon keményen készültünk a döntőre. Mindannyian elhittük, hogy idegenben is nyerhetünk, de nem foglalkoztunk a középdöntőbeli meccsekkel, mert a finálé teljesen más helyzet. Négygólos hátránynál sem estünk kétségbe, és ez a legfontosabb, hogy fejben rendben legyen mindenki. Visszanyúltunk a védekezésünkhöz, amely mindennek az alapja. Szerencsére többünknek is van tapasztalata a hasonló esetekben, ez sokat segített” – idézi Radicsevicset az európai szövetség honlapja.Radicsevicset az európai szövetség honlapja.

„Csak magunkat verhetjük meg, de tanultunk az elődöntőből, és úgy fogjuk kezdeni a meccset, mintha mi lennénk háromgólos hátrányban. A védekezésünkkel újra megverhetjük őket, de hatvan percig küzdenünk kell. Azért is hiszek a győzelmünkben, mert mi vagyunk az egyetlen csapat, amely egész szezonban kiegyensúlyozottan teljesített – leszámítva az elődöntő visszavágójának egy részét. Megérdemeljük a trófeát” – tette hozzá Radicsevics, aki reméli, nyolcadik nekifutásra meglesz az első nemzetközi kupasikere az ETO-nak. A szélső korábbi csapata, a Podgorica tavaly szintén nyolcadszorra élte túl a BL-elődöntőjét, és végül a finálét is behúzta.

„Szerencsére nem tudok magyarul, újságokat sem olvasok, így nyugodtan koncentrálhatok a saját feladatomra. Úgy készülünk, mint a többi BL-meccsre, egyelőre nem érzünk eufóriát, de a visszavágó közeledtével ez még változhat. Természetesen minden vágyam, hogy megnyerjük a BL-t. Két nagyszerű évet töltöttem a csapatnál, a legjobb módja lenne a távozásomnak, ha egy győztes BL-döntővel a hátam mögött tehetném.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik