Női kézi, junior-vb: ráadás után 3. a magyar csapat

Vágólapra másolva!
2012.07.14. 16:07
null
A magyar lányok a végén ismét jókedvűen pacsizhattak szurkolóikkal (Fotó: wchjunior2012.cz, archív)
Bronzérmet szerzett a magyar válogatott a női kézilabda junior-világbajnokságon: a mieink hosszabbítás után 26–24-re győzték le a szerbeket a csehországi Ostravában.

 

KLIVINYI A GÓLKIRÁLY

Klivinyi Kinga a csapattal szerzett bronzérme mellé egy egyéni elismerést is begyűjtött, ugyanis ő lett a vb gólkirálya. A váci játékos kilenc mérkőzésen 67-szer vette be az ellenfelek kapuját, ebből 14-szer hétméteresből volt eredményes.

A torna legjobb játékosának a dél-koreaiLi Hjo Dzsint választották meg.

A négy között a mieink nem igazán tudták megnehezíteni a franciák dolgát, míg a szerbek ugyan végül csak két góllal maradtak alul a svédekkel szemben, de az északiak korábban biztos előnyre tettek szert.

A bronzmeccs kiegyenlítetten alakult, és bár Róth Kálmán együttese négygólos hátrányban is volt az első félidőben, a szünetben 11–8-ra ment. A folytatásban Klivinyiék sokáig őrizték az előnyüket, de a hajrához érve a szerbek fordítani tudtak. Az utolsó perceket 20–19-es hátrányban kezdtük, és bár több lehetőséget is elszalasztottunk az egalizálásra, végül sikerült az egyenlítés. A végén mindkét válogatott támadhatott még a győztes gólért, de az eredmény már nem változott, jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

Ebben a periódusban kétszer is a szerbek jutottak előnyhöz, de öt perc elteltével már a magyarok mentek 24–22-re. A lélektani fölénybe kerülő válogatottunk sikerét ekkor már nem fenyegette veszély, a hosszabbítás lefújásakor 26–24-et mutatott az eredményjelző. A Róth-csapatban hárman is öt góllal zártak, míg a legjobbnak a kapust, Pásztor Bettinát látták. A szerbeknél a hét találatig jutó Ivana Popovics bizonyult tarthatatlanak.

Jöhetett a megérdemelt körtánc a magyar szurkolók előtt, a lányok bronzéremmel térhetnek haza a vb-ről.

A döntőben a svédek viszonylag simán, hét góllal verték meg azt a francia válogatottat, amely az elődöntőben legyőzte a mieinket. Az északiak juniorválogatottja először ünnepelhetett vb-címet.

NŐI KÉZILABDA, JUNIOR-VILÁGBAJNOKSÁG, CSEHORSZÁG
A 3. HELYÉRT

Magyarország–Szerbia 26–24 (11–8, 20–20) – h. u.

A magyar gólszerzők: Planéta, Schatzl, Such 5-5, Klivinyi 4, Siska 3, Palkó, Pelczéder, Takács B., Tóth E. 1-1

DÖNTŐ
Franciaország–Svédország 22–29 (7–14)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik