Lazarov: A magyarokkal egyformák az esélyeink

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2012.04.06. 11:30
null
Kiril Lazarov (jobbra) és társai hisznek az olimpiai részvételben (Fotó: Action Images)
Címkék
A macedón férfi kézilabda-válogatott is nagyon készül a pénteki mérkőzésre, pont úgy, mint a magyar együttes. Mindezen nem csodálkozhatunk: a mérkőzés végeredménye minden bizonnyal döntő kihatással lesz a továbbjutásra, így az olimpiai részvételre. Kiril Lazarov, a macedónok Veszprémet is megjárt gólerős klasszisa úgy érzi: nehéz vizsga előtt állnak, de a londoni kvalifikáció nagy lehetőség számukra is. A 14.45-kor kezdődő találkozót a Nemzeti Sport Online élőben közvetíti.

„Először fordul elő a macedón sporttörténelemben, hogy a kézilabda-válogatott pótselejtezőn kijuthat az olimpiára. A kosarasok már megszerezték ezt a jogot, a vízilabdázók pedig most lépnek fel Kanadában, és küzdenek ezért – nyilatkozta Lazarov, a macedónok csapatkapitánya. – Nagyon nehéz vizsga előtt állunk, ez még a belgrádi Eb-nél is nehezebb lesz. A válogatott valamennyi játékosa nagyon jól ismeri egymást, és készek vagyunk arra, hogy sikerrel zárjuk a hétvégi tornát.”

„Szükségünk van pozitív energiára, a szurkolók biztatására, és akkor jó játékkal megvalósíthatjuk az álmunkat, az olimpiai részvételt. Hiszek abban, hogy nemzeti csapatunk képes erre” – mondta a korábbi veszprémi átlövő, aki szerint a magyar és a macedón válogatott azonos eséllyel lép fel pénteken.

„A torna előtt hét napig voltunk együtt, lejátszottunk két meccset, de nem tudtuk időben elkezdeni a közös munkát. Mégis, a rendelkezésünkre álló időt jól használtuk ki. Sajnos Vladimir Temelkov és Mitko Sztoilov sérülése megzavarja a játék koncepcióját. Az edzéseken begyakoroltunk néhány új taktikai elképzelést, remélem, ezek új színt visznek a játékunkba. Két győzelem elegendő lesz az olimpiai részvételhez, azonban tekintettel arra, hogy a svédek és a magyarok játsszák le az utolsó mérkőzést, nem kalkulálhatunk az eredménnyel. Mindhárom meccsünkön maximálisan koncentráltan kell játszanunk” – mondta Zvonko Sundovszki szövetségi kapitány.

A szakértők szerint Vladimir Temelkov jobbszélső sérülése nagy hiányt jelent.

„Nekünk minden játékos kiesése hátrány, így Temelkov sérülése is. Nehéz lesz őt pótolni. Nálunk ha két-három játékos gyengébb napot fog ki, az nagyon érződik a játékunkon. A magyarok elleni mérkőzés az eddigi pályafutásom legfontosabb meccse lesz, az esélyeket teljesen egyformának érzem. Generációnk számára, amely tíz-tizenkét éve együtt van, nagy esély ez a torna, legnagyobb álmunkat válthatjuk valóra” – mondta Naumcse Mojszovszki.

VADKERTI ÉS SZÖLLŐSI MARADT KI PÉNTEKEN, SPANYOL BÍRÓK

Mocsai Lajos kijelölte tizenhat fős csapatát a pénteki mérkőzésre, ennek értelmében a beálló Szöllősi Szabolcs és a balszélső Vadkerti Attila maradt ki. A torna során a szabályok értelmében két cserére van lehetőség.

A találkozón López Raluy és Ramírez Sabroso személyében spanyol játékvezetői páros dirigál.

„Optimista vagyok, bár kissé tartok attól, hogyan tudjuk három meccsen keresztül bírni a ránk nehezedő nyomást. Első riválisunk, a magyarok, számunkra nagyon kellemetlen ellenfelek, de bízom abban, hogy megszakíthatjuk az eddigi negatív hagyományokat, ami az ellenük vívott meccseket illeti. Ez pedig az olimpiai részvételt hozhatja meg” – mondta Borko Risztovszki kapus.

Az elutazás előtt a macedón válogatottat fogadta Nikola Gruevszki miniszterelnök, aki sok sikert kívánt a göteborgi tornán. A kormány sportügynöksége ingyenes szurkolói karavánt szervezett Göteborgba ötszáz szurkoló számára. Macedón források szerint azonban legalább ötezer belépőt vásároltak meg a Skandináviában élő macedónok, de egyes internetes értesülések szerint tizenegyezer macedón szeretett volna bérletet kapni.

A macedón lapok eközben arról szakmáznak, hogy Ilyés Ferenc kiesésével új védekezési taktikát kell kidolgoznia Mocsai Lajosnak, hiszen védekező specialistaként eddig jól hatástalanította Lazarovot.

A GÖTEBORGI OLIMPIAI SELEJTEZŐ PROGRAMJA
Április 6., péntek:
14.45: MAGYARORSZÁG–Macedónia
17.05: Svédország–Brazília
Április 7., szombat:
13.45: MAGYARORSZÁG–Brazília
16.05: Macedónia–Svédország
Április 8., vasárnap:
14.45: Brazília–Macedónia
17.05: MAGYARORSZÁG–Svédország
Az olimpiai selejtezőtorna első két helyezettje vehet részt a londoni játékokon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik