A Loki alaposan meglepte a Fradit a Népligetben

Vágólapra másolva!
2011.04.07. 19:32
null
Bognár Barbara és társai remek támadójátékkal lepték meg a Fradit (fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Debreceni VSC-Korvex női kézilabdacsapata legyőzte a Népligetben a Ferencvárosi TC-Rail Cargo Hungaria együttesét, így 1–0-ra vezet az elődöntő első mérkőzése után. A szünetben még 15–15-öt mutatott az eredményjelző, a második félidő elejét azonban nagyon megnyomta a Loki, így viszonylag könnyű, 38–32-es sikert könyvelhetett el.

 

Rendkívül kiegyenlített első félidőt hozott a találkozó, szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok. Az együttesek elsősorban a támadásra összpontosítottak, egyik fél sem fektetett túl sok energiát a védekezésbe, így nemcsak átlövésből és betörésből, de a szélről is gyakran alakultak ki helyzetek.

Elek Gábor elégelte meg először a védőfal puhány hozzáállását, és Csáki Viktória gólja után (8–9) időt kért. Tomori Zsuzsanna ugyan nem sokkal később egyenlített, de Sopronyi Anett két mellélövése ellenére a Loki jutott ismét vezetéshez, sőt két góllal el is húzott.

Elek Gábor reakciója: 
Ezt rossz volt nézni...
Elek Gábor reakciója: Ezt rossz volt nézni...

Szádvári Krisztina ejtéseivel zárkózott a hazai csapat, míg Köstner Vilmos a félidő utolsó perceire nagyobb koncentrációt kért lányaitól. Aligha lehetett elégedett szünetre menet, ugyanis, miután az Alena Abramovics helyére beálló Pastrovics Melinda hetest védett, a Fradi egalizált, így harminc perc után 15–15-öt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után ismét a Loki szerzett ismét előnyt, Hornyák Dóra két találata után mér 21–17 volt a hajdúságiaknak, Elek Gábor kénytelen is volt kikérni idejét. A Fradi játéka teljesen szétesett ebben az időszakban: 15 perc alatt 30–21-re húzott el a Loki, miközben emberhátrányból is betaláltak, a remekül játszó Bogdanovics Annamária pedig – kihasználva a rossz kapuscserét – félpályán túlról vette be a hálót.

Tomori hiába termelte a gólokat, Zácsik Szandra rossz napot fogott ki, Triffa Ágnes pedig többet védett, mint a Fradi kapusai. A hajrára ugyan feljebb zárkózott az Elek-csapat, de a tetemes hátrány ledolgozására nem nyílt reális esélye, a debreceniek kézben tartották a mérkőzést.

A Ferencvárosban volt néhány jó egyéni teljesítmény (Tomori, Szádvári), de csapatként ezen a találkozón egyértelműen Köstner Vilmos csapata muzsikált jobban, és megérdemelten nyert. A Fradi pedig könnyen lehet, hogy egy mérkőzésen lerombolta azt, amiért szinte az egész alapszakaszban küzdött.

NŐI KÉZILABDA NB I
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–DVSC-KORVEX 32–38 (15–15)
Kőbányai út, 1000 néző. Vezette: Kékes Cs., Kékes P.
FERENCVÁROS: Abramovics – Kovacsicz 3, TOMORI 9, Szucsánszki 3, Szamoránsky P. 4, Zácsik 1, SZÁDVÁRI 7. Csere: Pastrovics (kapus), Balogh B. 3, Szamoránsky A., Trufán 2. Vezetőedző: Elek Gábor
DEBRECEN: KISS É. – Slakta, Borbás 1, Hornyák D. 4, Szabó V. 1, Bogdanovics 6, Juhász 4. Csere: TRIFFA (kapus), SOPRONYI 6, BOGNÁR B. 7, Csáki 3, Mörtel 5 (3), Kazai, Dakos 1. Vezetőedző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–1. 12. p.: 5–6. 18. p.: 10–10. 21. pl.: 12–14. 33. p.: 17–19. 40. p.: 19–24. 46. p.: 21–30. 50. p.: 26–32. 53. p.: 29–33. 58. p.: 30–37
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: –, ill. 4/3
MESTERMÉRLEG
Elek Gábor, az FTC edzője: – A játék minden elemében csődöt mondtunk, teljesen megérdemelt a Debrecen győzelme, Nagyon nagyot kell változnunk ahhoz, hogy a siker kapujában ne mondjunk csődöt.
Köstner Vilmos, a Debrecen edzője: – Nagyon boldog vagyok, mert csapatom kiváló hozzáállással, nagyon taktikusan, és néhol látványos játékkal tudott nyerni a Ferencváros otthonában. Helyzetünk nem könnyű, mert most már nekünk kell elviselni azt a terhet, amit a Fradi ma nem tudott. A visszavágó még nincs lefutva.
A párharc állása: 1–0, a Debrecen javára

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik