Női kézilabda: megsérült a Győr BL-ellenfelének egyik kulcsjátékosa

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2010.10.21. 13:02
Címkék
Bajban lesz szombaton a Győri Audi ETO női BL-ellenfele, a szlovén Krim Merkator Ljubljana, mert egyik kulcsjátékosa, Dragana Cvijics megsérült, és fél évig nem játszhat. Helyettese a világbajnok (2005) Ljudmila Bodnyeva lesz.

 

Cvijicsre hosszú kihagyás vár (Fotó: Krim Ljubljana)
Cvijicsre hosszú kihagyás vár (Fotó: Krim Ljubljana)

A vállműtét után lábadozó Zácsik Szandra után újabb súlyos veszteség érte a Krim Ljubljanát: a csapat 21 éves szerb beállósa, Dragana Cvijics megsérült a Zvezda Zvenyingorod elleni BL mérkőzésen. Úgy látszott, kifordult a bokája, vagyis első látásra könnyebb sérülésre gondoltak a Krim szurkolói.

A játékos nemsokára vissza is tért a pályára, de csakhamar elesett, és ettől kezdve már nem tudta folytatni a játékot. A pályáról levitte a klub gyúrója és a legjobb barátnője, Andrea Lekics.

Az orvosi vizsgálat után bebizonyosodott, hogy térdszalagszakadást szenvedett, és szerdán már meg is műtötték. Orvosai szerint legalább hat hónapig nem játszhat, vagyis az évad befejeződött a számára.

A Krimet tehát óriási veszteség érte, mivel Ljudmila Bodnyeva, a rutinos orosz beállós és Dragana Cvijics a csapat két vezéregyénisége, s most Bodnyevára hárul ezen a poszton minden teher. Erre csak nagyon nehezen lesz képes a 32 éves, már a visszavonulás gondolatával foglalkozó világklasszis, aki 2005-ben tagja volt a világbajnok orosz együttesnek.

Cvijics kiesése jelentősen növeli a győriek esélyét a szombati ljubljanai vendégszereplésükön. Ugyanakkor a Krim mellett nagy veszteség érte a szerb válogatottat is, mert Cvijics játékára számítottak a decemberi Eb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik