A magyar válogatott célja Simonyban sem lehet más, csak a győzelem

Vágólapra másolva!
2009.06.06. 10:55
A magyar női kézilabda-válogatott szombaton 20 órakor Simonyban lép parkettre Szlovákia ellen, hogy lejátssza a világbajnoki selejtező párharc első mérkőzését. Imre Vilmos szövetségi kapitány együttesétől idegenben is reálisan elvárható cél, hogy győzzön.
Pálinger, Görbicz és Szamoránsky ugyan hiányzik, ám Tóth Tímea ismét segíti a válogatottat
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pálinger, Görbicz és Szamoránsky ugyan hiányzik, ám Tóth Tímea ismét segíti a válogatottat
Pálinger, Görbicz és Szamoránsky ugyan hiányzik, ám Tóth Tímea ismét segíti a válogatottat
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Pálinger, Görbicz és Szamoránsky ugyan hiányzik, ám Tóth Tímea ismét segíti a válogatottat

Imre Vilmos válogatottja szombaton a felvidéki Simonyban is esélyesként lép pályára a szlovákok ellen, majd június 14-én a nyíregyházi visszavágón remélhetőleg már jó hangulatú, közönségszórakoztató gálával ünnepli a kínai repülőjegyet (decemberben a legutóbbi olimpia házigazdái fogadják a női világbajnokság 24 együttesét). A derűlátásra annak ellenére megvan minden oka a magyar válogatottnak, hogy vezéregyéniségei közül hárman hiányoznak mind a szombati találkozóról, mind a nyíregyházi meccsről.

A kapus Pálinger Katalin néhány hónapja már azzal a gondolattal foglalkozik, hogy a válogatottban befejezi a játékot. A tavalyi, macedóniai Európa-bajnoki szereplést vállalta, s várhatóan a decemberi, kínai vb-n is beáll a kapuba (Londonra már nem tervez – de az olimpia még nagyon-nagyon messze van), ám a Szlovákia elleni, menetből teljesítendő selejtezőre pihenőt kért. Meg is kapta a kapitánytól, aki a héten a tatai edzőtáborban nagyon korrekten elmondta, hogy a győri kapus engedett az Eb kapcsán, most pedig ő tett engedményt, s ez így korrekt.

Görbicz Anita és Szamoránsky Piroska térdműtét után gyógyul, mindketten az ősszel térhetnek vissza. Hiányuk súlyos tehertétel lenne, ha legjobbjainknak a világ élmezőnyébe tartozó együttessel kellene felvenniük a versenyt. Ám – a szlovákokat nem lebecsülve – a következő párharc egyesélyesnek tetszik, hiszen minden poszton sokkal képzettebb, rutinosabb játékosok lépnek pályára a magyar válogatottban, mint az ellenfélnél.

Lubomír Popluhár kapitány és csapata mégis bizakodó volt a felkészülés során, s derűlátásának oka éppen a magyar sérültekben keresendő. A szlovákok csekély esélyt éreznek, s meg is lehet őket érteni, hogy azt remélik: Pálinger, Görbicz és Szamoránsky nélkül tartalékos, gyengébb és talán megszorítható együttes érkezik Simonyba. Ám nincs igazuk, mert a kaproncai Herr Orsolya kiváló formában véd, Szucsánszki Zita a bajnokságban remekelt az irányító helyén, akárcsak Szabó Valéria beállósként. Újra szerepel a válogatottban a váci Tóth Tímea, aki a Hypóban forró hangulatú BL-meccseken nyerte vissza régi formáját. Vérten Orsolyától ezúttal is sok lerohanásos gól várható, átlövésből Hornyák Ágnes, Mörtel Renáta, Szűcs Gabriella és Tomori Zsuzsanna is kiemelkedően eredményes lehet

„Nem lesz ez azért annyira egyszerű – mondta Tóth Tímea. – Alaposan felkészültünk, sokat és jól edzettünk Tatán, ám a szlovákok is szeretnének Kínában szerepelni. Legjobbjaikat ismerjük, készültünk is a taktikájukból, ezért bizakodva várjuk a párharcot.”

NŐI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ

1. MÉRKŐZÉS
Szlovákia–Magyarország Simony, 20 ó
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik