Tóth Tímea követi Németh Andrást, és nyártól a Vácban folytatja

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.04.01. 20:52
Hazatér az osztrák Hypo NÖ-ből a válogatott balátlövő Tóth Tímea, s egy évre Németh András edző új együttesébe, a Vácba igazol.
Tóth Tímea nyártól Vácon folytatja
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Tóth Tímea nyártól Vácon folytatja
Tóth Tímea nyártól Vácon folytatja
Fotó: Czagány Balázs (archív)
Tóth Tímea nyártól Vácon folytatja

A magyar válogatottban is kulcsjátékosnak számító 28 éves Tóth Tímea, a Hypo NÖ világklasszis balátlövője, szerdán a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy az osztrák klub után a Vác játékosa lesz.

„Követem Németh Andrást, aki szintén elhagyja a Hypót, s a nyáron átveszi a Vác szakmai munkájának irányítását. Az egyéves szerződést még nem foglaltuk írásba, de szóban már mindenben megegyeztünk” – mondta Tóth Tímea.

„Azért hagyom el a Hypót, mert már nem tartom igazán vonzónak a légióséletet, valamint szeretnék újra Budapesten élni. Vác közel van a fővároshoz, ráadásul Németh András vezetésével biztosan remek, fiatal, sikeréhes csapat épül majd ebben a klubban – tette hozzá Tóth Tímea, aki az 1999–2000-es idényben az FTC kölcsönjátékosaként már szerepelt Vácott.

A Hypo NÖ edzője, Németh András röviden kommentálta játékosa bejelentését.

„Biztos vagyok benne, hogy jól döntött Tóth Tímea, mert feltörekvő, új célokat kereső klubba kerül – mondta a volt szövetségi kapitány, akinek már az FTC-ben is játékosa volt az átlövő. – Vácott a lépésről lépésre építendő együttesben is vezéregyéniség lehet. Minden játékosunkkal egyéves megállapodást fogunk kötni, s ha kölcsönösen elégedettek leszünk, hosszabbítunk. Mivel még folynak a tárgyalások a szponzorokkal és a játékosokkal, nevekkel egyelőre nem szolgálhatok.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik