Az utolsó húsz percre elfogyott a szegediek ereje a Löwen otthonában

Vágólapra másolva!
2008.11.09. 19:24
A Pick-Szeged idegenben 35–28-as vereséget szenvedett a Rhein-Neckar Löwentől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája H-csoportjában. A Tisza-partiak a 43. percig jól tartották magukat, ezután viszont a németek elhúztak, és végül simán nyerték meg a mérkőzést.
Ezúttal Petreára (fehérben) nem lehetett panasz
Fotó: Mirkó István (archív)
Ezúttal Petreára (fehérben) nem lehetett panasz
Ezúttal Petreára (fehérben) nem lehetett panasz
Fotó: Mirkó István (archív)
Ezúttal Petreára (fehérben) nem lehetett panasz

Két hazai veresége után a csoport első vagy második helyének megszerzésére már szinte semmi esélye sem maradt a Pick-Szegednek, így viszonylagos nyugalommal játszhattak a magyar csapat játékosai.

Talán ennek volt köszönhető, hogy az idegenben mindenképpen esélytelenebbnek számító szegediek rendkívül jól kezdték a meccset, és különösen Adrian Petrea volt elemében: a román irányító-átlövő a 10. percben már a negyedik gólját szerezte, amivel 6–5-re vezettek a Tisza-partiak.

Puljezevics Nenad több bravúrt is bemutatott, Petrea pedig bedobta a hatodik gólját is, ezért hiába fordítottak közben a németek, a 19. percben 10–10 volt az állás. A félidő végére sajnos az izlandi balszélső, Gudjon Sigurdsson elkapta fonalat, így a Löwen kétgólos előnnyel vonult szünetre (15–13).

A második félidőben aztán a két nehéztüzér, a lengyel Karol Bielecki, szegedi oldalon pedig Vladimir Oszmajics kezdte el szórni a gólokat. A Pick 23–21-ig remekül tartotta magát, ezután viszont egyre több hiba csúszott a játékába, aminek az lett a következménye, hogy a hazaiak fokozatosan elhúztak.

Sigurdsson továbbra is szinte hiba nélkül játszott, az elfáradó Puljezevicset váltó Dragan Marjanac pedig nem tudott csodát tenni. Így már sajnos nem volt sok jelentősége, hogy az 55. percben a bírók nem látták Milorad Krivokapics gólját, hiszen ekkor már 31–25 volt a hazaiak javára.

A vége 35–28 lett, vagyis a szegediek (ha egyáltalán még reménykedtek a továbbjutásban) végképp elbúcsúzhatnak BL-álmaiktól, és nagy valószínűség szerint a KEK-ben folytathatják.

A Veszprém mindenesetre az előző szezonban megmutatta a követendő utat a KEK-győzelemmel – szép lenne, ha a másik magyar élcsapat lemásolná riválisa produkcióját.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK

H-CSOPORT, 4. forduló
Rhein Neckar Löwen-Pick Szeged 35-28 (15-13)
Eppelheim, 3000 néző. Vezette: Polodenko, Chemega (oroszok).
Rhein Neckar Löwen: FRITZ - FILIP 5 (2), Schwarzer 2, BIELECKI 5, Roggisch, TKACZYK 7, Gensheimer 2. Cserék: Shelmenko 1, Harbok 1, Klimovetz, 1 Jurasik 4, SIGURDSSON 5, Groetzki 2. Edző: Wolfgang Schwenke
Pick Szeged: Puljezevics - GHIONEA 5, Krivokapics 4 (1), PETREA 7, Katzirz 4, HERBERT 2, Vadkerti 1. Cserék: Marjanac (kapus), OSZMAJICS 5, Gyuris, Simon. Edző: Vladan Matics.
Kiállítások: 4, ill. 6.
Hétméteresből: 2/2, ill. 2/1.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik