Pigniczki Krisztina a francia bajnokság bronzérmesénél folytatja

Vágólapra másolva!
2008.08.31. 22:22
Újabb Dunaferr-kézilabdázó, ezúttal a pekingi olimpiát is megjárt válogatott Pigniczki Krisztina döntött úgy, hogy elhagyja eddigi klubját. A védekező-specialista játékos megerősítette korábbi nyilatkozatát, miszerint többet nem lép pályára címeres mezben.

A bajnoki ezüstérmes és női BL-induló Dunaferr NK kerete vasárnap tovább olvadt.

A kapus Paula Ungureanu (Koprivnica), az átlövő Mörtel Renáta (Krim Ljubljana), a beállós Borbás Rita (Valcea) és a jobbszélső Lovász Zsuzsa (Hódmezővásárhely) után a 150-szeres válogatott irányító, Pigniczki Krisztina (32 éves) sem fogadta el az anyagi gondokkal birkózó újvárosi klub csökkentett fizetési ajánlatát.

A Szegedről induló, s a Győrött töltött nyolc évad után hét éve Újvárosba érkező játékos Párizs egyik elővárosának csapatába, a francia bajnoki bronzérmes Issy-les Moulineux-ba igazolt.

„Nehéz lélekkel távozom, mert jól éreztem magam a Dunaferrben, de a jelenlegi körülmények között nem tehetek mást” – mondta a Pekinget megjáró, s az olimpián a válogatott szereplést befejező védekező-specialista, aki Sydneyben és a 2003-as vb-n tagja volt az ezüstérmes csapatnak, valamint 2000-ben játszott az Eb-győztes együttesben.

„Egy plusz egyéves megállapodást kötöttünk, amelyhez egyik külföldi ismerősöm segített hozzá. Több hazai és külhoni ajánlatot kaptam, a párizsi látszott a legmegbízhatóbbnak. Kedden a családommal együtt utazom, csütörtökön pedig edzésbe állok.”

„Néhány ismerős is akad a csapatban, mert francia válogatott keret tagja Sophie Herbrecht, Paule Baudouin és Allison Pineau. Új, főleg a fiatalokra alapozó együttesem az EHF-kupában októberben, a második körben kezdi meg a szereplést a svéd Savehof vagy a fehérorosz Grodno ellen, s ha továbbjut a húsz közé kerül. A szeptember 13-án kezdődő bajnokságban továbbra is az élvonalban kíván maradni az Issy, két év múlva viszont aranyérmet szeretne nyerni. Nekem az a dolgom, hogy ehhez hozzásegítsem.”

Arra a kérdésre, hogy a válogatottban már a decemberi Európa-bajnokságon sem láthatjuk, Pigniczki egyértelmű nemmel válaszolt, majd hozzáfűzte: „Komolyan gondoltam, amikor az olimpia után bejelentettem, hogy Pekingben viseltem utoljára a címeres mezt.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik