Kerékpár: egy évvel súlyos bukása után ismét nyert Jakobsen

Vágólapra másolva!
2021.07.21. 19:42
null
Győzelmével véget ért Jakobsen rehabilitációja (Fotó: AFP)
Azok után, hogy tavaly augusztus 5-én a lengyel körverseny első szakaszának befutójánál súlyos, életveszélyes bukást szenvedett el a 24 éves holland sprinter, Fabio Jakobsen, először tudott egy viadalon szakaszt nyerni. A Tour de Wallonie, azaz a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a legjobbnak. Az első etapon éppen honfitársa, Dylan Groenewegen volt a leggyorsabb, aki tavaly a bukását okozta. 

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

„Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előretekintek az újabb sikerek felé” – idézte a cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán.

Arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották. Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck - Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy pont a vallon körverseny nyitó etapján nyert.

A SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJA

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik