H. Á. 2021.07.21 19:42 Frissítve: 2021.07.21 20:09

Kerékpár: egy évvel súlyos bukása után ismét nyert Jakobsen

Azok után, hogy tavaly augusztus 5-én a lengyel körverseny első szakaszának befutójánál súlyos, életveszélyes bukást szenvedett el a 24 éves holland sprinter, Fabio Jakobsen, először tudott egy viadalon szakaszt nyerni. A Tour de Wallonie, azaz a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a legjobbnak. Az első etapon éppen honfitársa, Dylan Groenewegen volt a leggyorsabb, aki tavaly a bukását okozta. 

 

Győzelmével véget ért Jakobsen rehabilitációja (Fotó: AFP)

A 24 esztendős holland sprinter szerdán a vallon körverseny második szakaszának mezőnyhajrájában bizonyult a leggyorsabbnak.

„Úgy hiszem, ez a rehabilitációm végét jelenti. Kimondhatom: visszatértem. Ma ünneplek, aztán előretekintek az újabb sikerek felé” – idézte a cyclingnews szakportál Jakobsent, aki tavaly a lengyel körverseny augusztus 5-i sprintbefutójában szenvedett életveszélyes sérüléseket honfitársa, Dylan Groenewegen szabálytalan manővere nyomán.

Arcának minden csontja eltört, az összes fogát elvesztette, és két napig mesterséges kómában tartották. Balesete után először áprilisban, a török körversenyen állt rajthoz Jakobsen, akivel csapata, a Deceuninck - Quick-Step két hete hosszabbított szerződést két évvel.

A tavalyi balesetért kilenc hónapos eltiltással sújtott Groenewegen kedden szerezte meg kihagyása utáni első győzelmét: a sors fintora, hogy pont a vallon körverseny nyitó etapján nyert.

A SZAKASZ ÖSSZEFOGLALÓJA

(MTI)

 

 

 

2021.06.28 16:40:24

Kerékpár H. D.

Kattintson ide a verseny adatbankjának megtekintéséhez! Térkép és program egy helyen.

2021.05.31 22:57:47

Kerékpár KOHÁN GERGELY

NS-VÉLEMÉNY. Díszkivilágításba borult a Puskás Aréna, egy cukrászda Valter-süteménnyel állt elő.

2021.05.25 23:07:57

Kerékpár DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Hozzáértők szerint az, hogy Valter napokig viselhette a maglia rosát, a rózsaszín trikót, szakmai szempontból még Bodrogi egykori hőstetteit (két vb-érem, szakaszdobogó a Tour de France-on) is felülmúlja.

2021.05.18 13:31:43

Kerékpár SZABÓKY ZSOLT, KOHÁN GERGELY

Sebességek, taktikák, csapatsport. Valter Attila sikere után sokan kezdték el nézni a Girót. Ha nem ismeri a sportágat, segítünk.