KHL: az olimpia után a rájátszással folytatódna a bajnokság

Vágólapra másolva!
2022.02.06. 07:58
A pekingi olimpián szereplő jégkorongozók közötti magas koronavírus-fertőzés szám miatt az orosz bázisú profi jégkorongliga (KHL) azt tervezi, hogy a játékok után már nem folytatódik a bajnoki alapszakasz, hanem inkább a rájátszást kezdik el – számolt be róla az MTI.

A KHL vezetői szerint aggodalomra ad okot, hogy a kínai fővárosban a hokisok között viszonylag magas a fertőzési ráta.

Az olimpiára több mint száz KHL-játékost neveztek, ez közel a negyven százaléka a kereteknek.

A tervek szerint ahogy vége az ötkarikás játékoknak február 20-án, és a játékosok a hazaérkezés utáni kötelező karantént követően visszatérnek klubjaikba, nem menne tovább az alapszakasz, hanem március elsején indulna a playoff.

„Ennek több oka is van, köztük a világjárvány és a fertőzés veszélye a játékosok között” – mondta Alekszej Morozov, a KHL elnöke. – „Fontos, hogy olyan lebonyolítást találjunk, amely igazságos és egyenlő feltételeket garantál minden csapat számára. Ebben a helyzetben ez az egyetlen fair megoldás, hogy bajnokavatással fejezzük be a szezont.”

Minden főcsoportból a győzelmi százalékok alapján a legjobb nyolc folytatná a rájátszásban, ugyanakkor például a KHL kínai csapata, a Kunlun Red Star számára véget érne az idény.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik