K. Zs.
2022.09.17 21:26 Frissítve: 2022.09.18 00:06

ICEHL: a Fehérvár négyet kapott a címvédő Salzburgtól

A címvédő otthonában vendégeskedett a Hydro Fehérvár AV19 az osztrák jégkorongbajnokság (ICEHL) szombati játéknapján, és nem sikerült pontot szereznie: a Salzburg – a fehérváriak tavaszi döntőbeli legyőzője – 4–1-re megnyerte a két csapat mérkőzését.

Magosi Bálint góljával vezetett a Fehérvár, de csak húsz másodpercig (Fotó: Árvai Károly – archív)

 

Kiegyenlített játékot hozott az első harmad, ami az eredményen is nyomon követhető volt: alighogy Magosi Bálint megszerezte a vezetést egyéni akcióból a fehérváriaknak a 11. percben (0–1), máris jött Mario Huber találata (1–1) – húsz másodpercnyi játékidő telt el a két gól között.

A második periódusban a két kapus közül már a fehérvárinak akadt jóval több munkája, és a salzburgiak fölénye gólokban is megmutatkozott: a játékrész derekán Luca Auer éles szögből lőtt a hálóba (2–1), majd öt perccel később Peter Schneider szerzett korongot, és gólig vitte az akciót – emberhátrányban (3–1).

A harmadik harmad első felében kétszer is emberhátrányba került a Volán, az elsőt még sikerült kivédekezni, azonban a másodikat nem, Ali Wukovits beütötte a hazaiak negyedik gólját is (4–1).

A fehérváriak két mérkőzésen vannak túl, az elsőt, mint beszámoltunk róla, 4–1-re megnyerték a Pustertal Wölfe ellen idegenben.

OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA
RED BULL SALZBURG–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 4–1 (1–1, 2–0, 1–0)
Salzburg, 1432
néző. Vezette: Berneker (osztrák), Piragic (horvát), Snoj (szlovén), F. Martin (osztrák)
SALZBURG: TOLVANEN – HEINRICH (1), Lewington / Robertson, Genoway (1) / MacWilliam, Schreier / Stapelfeldt, O. Maier – T. Raffl, Nissner, P. Schneider 1 / Baltram, Bourke (1), Thaler / Hochkofler, WUKOVITS 1 (1), Huber 1 / Harnisch, Auer 1, Predan. Edző: Matt McIlvane
FEHÉRVÁR: O. Roy – Stipsitz, H. Nilsson / Fournier, O'Brien / Betker, Szabó D. / Horváth M., Dobmayer – Newell, Hári J., KURALT / Erdély Cs., Findlay, Petan / Vértes, Bartalis I., Terbócs / MAGOSI B. 1, Sarauer, Németh K. Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 25–18
Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Matt McIlvane:
– Ismerjük a Fehérvárt, tudjuk, mire képes, ahogy azt is, hogy mit akar játszani ellenünk. Jó képességű csapat, amely veszélyes ellentámadásokat vezet, ezeket kellett kordában tartanunk, ami sikerült. Higgadtak maradtunk a kapott gól után, szerencsére rögtön a következő csere után egyenlítettünk, aztán a tizennyolc éves Luca Auer parádésan szerezte meg a vezetést.
Kevin Constantine: – Harmincnyolc éve edzősködöm, ez a mérkőzés jobban emlékeztetett a húsz évvel ezelőtti hokira: kemény fizikai harc, kakaskodás, szájkarate. Már megszokhattuk, hogy kikapunk a Red Bulltól, aminek nagyon nem örülök, ahogy annak sem, hogy még egyszer sem nyertem edzőként Salzburgban. A liga legerősebb csapatáról beszélünk, és keményen dolgoztunk a túra második napján, ezzel elégedett lehetek.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.