Jégkorong BL: kiesett a címvédő, a Tappara nyerte a döntő visszavágóját

Vágólapra másolva!
2022.12.13. 22:18
null
Ötször kapitulált a Rögle kapusa, Christopher Rifalk (Fotó: Getty Images)
A jégkorong Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a tavaszi döntő fináléjának visszavágóján a finn Tappara az első meccsen vereséget szenvedett, ám a visszavágón elsöpörte a címvédő Röglét. Elődöntőbe jutott még a svájci Zug, valamint a két svéd, a Lulea és a Frölunda is.

 

A jégkorong Bajnokok Ligája negyeddöntőjében az első mérkőzést 3–2-re megnyerő címvédő svéd Rögle meglepetésre elbúcsúzott a folytatástól, miután a visszavágón 5–1-re kikapott a tavalyi döntős finn Tappara vendégeként. (A sorozatban egyébként idén a csoportkörben szerepelt az Fehérvár AV 19, a négyesét épp a most kieső Rögle nyerte meg.)

A finnek ellenfele a cseh Mountfieldet búcsúztató svájci EV Zug lesz, amely hosszabbításban diadalmaskodva jutott tovább, elérve a klub történetének legsikeresebb szereplését – két éve a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

A svédeknek a címvédő kiesésével együtt sem feltétlenül lehet okuk a panaszra, hiszen biztosan lesz csapatuk a döntőben, a másik ágon ugyanis a Lulea a finn Jukurit csapatát búcsúztatva került az elődöntőbe, ahol a svéd házirangadót a Skelleftea ellen szétlövéssel megnyerő, a sorozat rekordbajnoka, a négyszeres győztes Frölunda lesz az ellenfele.

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ
Mountfield HK (cseh)EV Zug (svájci) 1–2 – hosszabbítás után
Az első mérkőzésen: 2–2
Továbbjutott: az EV Zug, 4–3-as összesítéssel

Tappara (finn)–Rögle BK (svéd) 5–1
Az első mérkőzésen: 2–3
Továbbjutott: a Tappara, 7–4-es összesítéssel

Lulea HF (svéd)–Jukurit (finn) 3–1
Az első mérkőzésen: 5–1
Továbbjutott: a Lulea HF, 8–2-es összesítéssel

Frölunda (svéd)–Skelleftea (svéd) 4–2 – szétlövéssel
Az első mérkőzésen: 0–1
Továbbjutott: a Frölunda, 4–3-as összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik