Erste Liga: eltiltották, nem játszhat kedden a Csíkszereda játékosa

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.04.05. 13:20
null
Becze Tihamér (20) nem játszhat az FTC-Telekom elleni Erste Liga-döntő harmadik mérkőzésén (Fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda)
Becze Tihamér, az SC Csíkszereda jégkorongozója nem játszhat az FTC-Telekom elleni Erste Liga-döntő harmadik, keddi (ma) mérkőzésén a Tüskecsarnokban.

 

A fegyelmi bizottság keddi döntésének indoklásában jelezte: a finálé második, szombati találkozójának 27. percében Becze botját két kézzel fogva tudatosan nagy erejű ütést mért ellenfele testére, és a megmozdulásból könnyen súlyos sérülés történhetett volna.

Ez már a második eltiltás az 1–1-re álló párharcban. Az első, pénteki mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Salló Alpár továbbra is kórházban van, ő változatlanul nem játszhat, az őt leütköző Nagy Gergő pedig három mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a mai lesz a második kimaradása.

A feszült hangulat miatt Such György, a magyar szövetség (MJSZ) elnöke is megszólalt. Kiemelte, a két klubnak nem kellene az indulatokat szítani, hanem inkább csitítani, egyben védelmében vette a játékvezetést és a fegyelmi bizottság tagjait. Hangsúlyozta azt is, hogy az ügynek lesznek további következményei is, mert az MJSZ nem engedheti meg, hogy néhány ember – köztük sportvezetők – felelőtlen viselkedése romba döntse az Erste Liga és általában a magyar jégkorong nimbuszát.

„A jégkorongos közeg pozitív hangulata, a folyamatosan épülő családbarát imidzs és a balhémentesség a legfontosabb erényeink közé tartozik. Ha ezeket az alapokat elveszítjük, akkor a magyar bázisú nemzetközi bajnokság létjogosultsága és anyagi biztonsága is megkérdőjeleződik, és az egész sportág megítélése gyógyíthatatlan sérüléseket szenved” – fogalmazott a liga honlapján az elnök.

Hozzátette: a liga és szponzorai reputációjának védelme érdekében a szükséges eljárást meg fogják indítani az érintett klubokkal szemben.

A DÖNTŐ PROGRAMJA
április 1., 17.30SC Csíkszereda–FTC1–5
április 2., 13.30
SC Csíkszereda–FTC
3–2
április 5., 17.15
FTC–SC Csíkszereda
április 6., 18.30
FTC–SC Csíkszereda

április 9., 17.00
SC Csíkszereda–FTC
április 11., 17.30
FTC–SC Csíkszereda *

április 13., 17.30
SC Csíkszereda–FTC *

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:1–1
*: ha szükséges
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik