Jégkorong: Hetényi az Amerikában tanultakat kamatoztatná Tamperében

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2013.05.21. 08:12
null
Hetényi Zoltán büszke arra, hogy a Jokeritnél töltött egy év alatt sikerült megkedveltetnie magát Finnországban (Fotó: NS-archív, Mirkó István)
Hetényi Zoltán nagyon örül annak, hogy ismét finn élvonalbeli jégkorongcsapatban bizonyíthat, ahol szívesen kamatoztatná tengerentúli tapasztalatait. Amint arról tegnap már beszámoltunk: a kapussal 2+1 éves szerződést kötött a bajnoki ezüstérmes, tizenötszörös bajnok Tappara Tampere.

 

„Fantasztikus, hogy itt lehetek! – örvendezett Hetényi Zoltán a Nemzeti Sportnak. – A Tappara döntőzött az Ässättel, azaz kiváló struktúrájú és történetű klubhoz igazolok. Tampere ráadásul igazi hokiváros, az egyesület pedig hagyományosan sikeres. Büszke vagyok rá, hogy a Jokeritnél megkedveltek, pedig csak magamat adtam: ha nyitott vagy, az emberek megszeretnek. Észak-Amerikában keskenyebb a pálya, és amíg ehhez hozzászoktam, az első meccseken elég gyengén teljesítettem, utána azonban rendbe tettem a játékomat, és önbizalmat szereztem. Sokat tanultam odaát, amit most kamatoztathatok. Szeretnék versenyezni Juhával (Juha Metsola helye a kezdőben megkérdőjelezhetetlennek tűnik, a szerz.), mert az jót tesz nekem és a csapatnak is. Az edző számíthat rám, de az már az én feladatom, hogy éljek az lehetőségeimmel. Szeretnék jóban lenni minden játékostársammal és a szurkolókkal.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik