Énekes Lajos fiai elhúzták a linziek nótáját! Csak így tovább!

Vágólapra másolva!
2007.11.25. 21:04
Az Erste Bank osztrák jégkorongliga alapszakaszának 25. fordulójában az Alba Volán megszerezte harmadik győzelmét, a Villach és a Ljubljana után a Linz ellen diadalmaskodott a fehérvári alakulat. A hazai környezetben 3-0-ra nyert találkozón. A gólokat Palkovics Krisztián, Ocskay Gábor és Guntis Galvins jegyezték, Budai Krisztián 26 lövésből 26-ot hárított. Bravó! Énekes Lajos vezetpedzpként kiválóan debütált.
Ocskay Gábor nem véletlenül mosolyog: "hokisuli"
Meggyesi Bálint
Ocskay Gábor nem véletlenül mosolyog: "hokisuli"
Ocskay Gábor nem véletlenül mosolyog: "hokisuli"
Meggyesi Bálint
Ocskay Gábor nem véletlenül mosolyog: "hokisuli"

Az osztrák liga 25. fordulójában Székesfehérvárott vendégeskedő EHC LIWEST Linz bevetette legújabb szerzeményét, a 29 esztendős, dallamos nevű kanadai Cameron Douglas Clifford (Cam) Seversont is.

A Saskatchewan állambeli Canorából származó csatár két NHL-csapatban fordult meg eddigi pályafutása során: a 2002-03-as idényben két mérkőzésen szerepelt az Anaheimben, majd a következő évadban 31 fellépése volt a Mighty Ducks színeiben (három gólt termelt ez idő alatt), míg a 2005-06 bajnokságban négy találkozón jutott szóhoz, immár a Columbus hokisaként.

A kétgyermekes családapa a német Straubing Tigerstől szerződött át a Black Wingsnek (Fekete Szárnyaknak) becézett osztrák alakulathoz, azaz nem kellett sokat költözködnie, hiszen a két Duna-parti város 140 kilométerre van egymástól.

Az Alba Volán vezetősége is újabb külföldi játékosok után kutat, ám a légióskeresésnél égetőbb probléma, hogy megtalálja a menesztett vezetőedző, Jan Jasko utódját. Mivel a kiszemelt szakemberek közül egyelőre egyikkel sem sikerült megállapodni (a szűkített névsorban két finn név szerepel), vasárnap az eddigi pályaedző, Énekes Lajos dirigálta első számú szakmai vezetőként a társulatot – tréneri karrierje során először a fehérvári publikum előtt.

A 42 éves szakember, aki alapító tagja a szakosztálynak, hiszen még aktív hokisként 1977 őszén csatlakozott a fehérváriakhoz, nem számíthatott az ágynak dőlő Michál Stastnyra, illetve Benk Andrásra. Ellenben a szombaton még gyengélkedő Chris Allen vállalta a fellépést. S aligha véletlenül: a napokban dől el, meghosszabbítják-e a hónap végén járó szerződését…

Ám nemcsak a kanadai bekk igyekezett, valamennyi pályára lépő tempósan száguldozott a jégen. Tulajdonképpen az elszántság jele volt az is, hogy Ondrejcík Rastislav meg Gregor Baumgartner rögvest az elején meg akarta mutatni, ki az úr a háznál: a rövid dulakodás után mindketten a büntetőpadon kötöttek ki. A pofonok mellett a lövések is záporoztak (7:9 arányban), de a pontatlan célzás, no meg Budai Krisztián és kollégája, Jürgen Penker hibátlan munkája miatt gól ekkor még nem született. Ez újdonság a két együttes párharcában, hiszen mindkét korábbi, egyaránt 4-2-es osztrák győzelemmel záruló meccsen volt legalább egy találat az első húsz percben.

A házigazdák akaratosságának a folytatásban meglett a jutalma. A fehérváriak a második felvonás közepén két bombagóllal összeroppantották a fél tucat ex-NHL-játékost is felvonultató egyszeres osztrák bajnokot. Palkovics Krisztián őszi tizedik találatát jegyezte és 17. pontjánál jár, míg Ocskay Gábor harmadik gólja mellé 13. pontját húzta be a kanadai táblázaton.

Ezzel együtt maradt dráma az utolsó harmadra is. Kangyal Balázs hátulról, bottal palánkra lökte az ellenfelét, s ezért a szigorú Igor Dremelj bíró öt perc plusz végleges fegyelmivel sújtotta, ám az olykor szinte önkívületi állapotban hokizó házigazdákon egyszerűen nem lehetett fogást találni (s mindezt 27:26-os kapura lövési arány mellett). Zárásként még Guntis Galvins mattolta a törött szárnyú linzieket – ez már tényleg olyan szép volt, mint egy álom…

ERSTE BANK OSZTRÁK JÉGKORONGLIGA

ALAPSZAKASZ, 25. FORDULÓ:
Alba Volán – EHC LIWEST Linz 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
Székesfehérvár, 2300 néző
V: Dremelj, Hribar, Rakovic (mindhárom szlovén)
Gólok: Palkovics 31:46, Ocskay 33:11, Galvins 58:03
Kiállítások: 15 perc+végleges fegyelmi (Kangyal), ill. 8 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik