D. S. B.
2023.06.09 08:22 Frissítve: 2023.06.09 09:45

Ligue 1: a PSG és Nagelsmann pozitív tárgyalásokat folytatott, közel a megegyezés

Az olasz újságíró, Gianluca Di Marzio értesülései szerint a francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) legutóbbi kiírását megnyerő Paris Saint-Germain pozitív tárgyalásokat folytatott a német Bayern München által március végén felfüggesztett Julian Nagelsmann-nal, a felek közel állnak a megegyezéshez.

Közel a megegyezés a PSG és Julian Nagelsmann között (Fotó: Getty Images)

 

A párizsi klub bár egyelőre hivatalosan nem jelentette be, de egybehangzó sajtóértesülések alapján megírtuk, hogy Christophe Galtier-t mindössze egy idény után meneszthetik.

Az olasz újságíró, Gianluca Di Marzio saját honlapján arról számolt be, hogy a csapatot az új idénytől már Julian Nagelsmann irányíthatja, akit március végén függesztett fel a Bayern München vezetősége.

A 35 éves szakember 2021 nyarán vette át a bajor csapat irányítását, de nem tudott jelentős eredményeket elérni, a Bundesligát egyszer, a német Szuperkupát kétszer nyerte meg, és a vezetőséggel való nézeteltérései miatt menesztették.

A PSG megszerezte 11. bajnoki címét, mellyel egyedüli rekorder lett, ám a francia Szuperkupa megnyerése mellett a Francia Kupából és a Bajnokok Ligájából is a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat.

Nagelsmann-nak nem lesz egyszerű dolga, új csapatot kell építenie Párizsban, ugyanis a hétszeres aranylabdás Lionel Messi az Inter Miaminál folytatja, de két év után Sergio Ramos is távozik a francia fővárosból.

2023.08.08 14:16:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Tizennyolc csapat, három+egy BL-résztvevő, két kieső, egy osztályozós csapat.

2023.05.20 14:15:20

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A távozó sportvezető eladósodott egyesületből a világ egyik legértékesebb klubjává emelte az OL-t.

2023.05.05 19:58:50

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Nasszer al-Kelaifi, a PSG nagyfőnöke, akin keresztül a katari állam pénzelte a klubot – így állta például Messi fizetését is –, elérkezettnek látta az időt, hogy harcba induljon az egókkal szemben. Lehetett volna korábban is, de akkor akár Messivel, akár más szupersztárral szemben több lett volna a veszítenivalója, mint most az öt mérkőzés.

2023.03.23 00:04:42

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sokéves átlag azt mutatja, hogy nemcsak a pályán nyújtott teljesítménye szokott csapatkapitányságra érdemesíteni egy futballistát, hanem az életkortól nem feltétlenül függetleníthető emberi érettség, a befolyásoló, közösségformáló erő is. Akire ezért-azért felnéz a többség, és akinek »közlekedik annyi vér a rendszerében«, hogy indokolt (vagy annak vélt) esetben egy szupersztárra is rászóljon.

2023.03.11 14:47:44

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

A 30 éves Will Still útja a Football Managertől a francia élvonal kispadjáig – edzői papírok nélkül.