Nemzetisport.hu 2010.06.22 20:27 Frissítve: 2014.06.14 03:08

Győzelmükkel az argentinok csoportelsők, a görögök elbúcsúztak

A mérkőzés előtt a B-csoportból mindenki továbbjuthatott volna némi szerencsével, így a két forduló után hat ponttal álló argentinok győzelemre játszottak. A görögök viszont nagy erőkkel bekkeltek, és csak szórványos ellentámadásokat vezettek. Az argentin fölény a 75. percben érett góllá, és mivel az európaiak nem tudtak újítani, kikaptak és kiestek. A mérkőzés végén a 36 éves Martín Palermo is betalált.  

Egy jellemző kép a mérkőzésről (fotó: Action Images)

 

KÖVESSE A MÁSIK MÉRKŐZÉST IS!
Nigéria–Dél-Korea élő online közvetítés

Ahogyan beharangozó cikkünkben is kifejtettük, korántsem dőlhettek hátra az argentinok, így aztán Diego Maradona nem B-csapatát küldte pályára a szintén a továbbjutásért hajtó görögök ellen.

Jobban is kezdtek, ám mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. Egyáltalán nem volt könnyű dolguk az argentinoknak, mert a görögök négy védőből és három védekező középpályásból húztak falat kapujuk elé, ezzel is demonstrálva, hogy messzemenően elégedettek lennének az egy ponttal.

TEKINTSE MEG ADATBANKUNKAT! 
Eseménynaptár Tudósítások
Eredmények Tabellák
Csapatok Játékosok
Helyszínek Góllövőlista
Szövetségi kapitányok Csapathírek
Vb-mezek Vb-történet
Vb-váró Vb-csapatmustra
Szurkolói szoftver Vb-selejtezők

A 13. percig kellett várni az első görög kontrára, de Martín Demichelis becsúszva szerelte a 16-oson belül Jorgosz Szamaraszt (úgy látszik, megtudták az európaiak, hogy a másik mérkőzésen megszerezték a vezetést a nigériaiak, ezzel pontszámban beérték őket).

A 18. percben Kun Agüero tört a görög kapura a bal oldalon, de lövését védte Alexandrosz Corvasz, aki Juan Verón 28 méterről eleresztett bombáját is kiütötte a léc alól. Egészen a 33. percig kellett várnunk az újabb említésre méltó eseményre: Verón remek labdájából Diego Milito futott el a jobb szélen, beadását az ötös túlsó sarkánál Agüero rúghatta kapura, Lukasz Vintra azonban gyönyörűen lépett bele lövésébe.

MIKOR KI ÁLLT TOVÁBBJUTÁSRA ?
10. perc: Argentína és Dél-Korea
12. perc: Argentína és Görögország
20. perc: Argentína és Görögország
30. perc: Argentína és Görögország
38. perc: Argentína és Dél-Korea
45. perc: Argentína és Dél-Korea
55. perc: Argentína és Dél-Korea
65. perc: Argentína és Dél-Korea
75. perc: Argentína és Dél-Korea
85. perc: Argentína és Dél-Korea
90. perc: Argentína és Dél-Korea
Legközelebb csak az egyperces ráadásban gyönyörködhettünk igazi futballban: először Maxi Rodríguez lőtt 16 méterről, de Corvasz mentett a bal saroknál, majd Lionel Messi ugyanolyan távolságról ívelt, de a görög kapuvédő ezúttal is szögletre tudott menteni.

A 48. percben Szamarasz kihasználhatta volna Demichelis hibáját, de elsőre 8 méterről Nicolás Burdissóba lőtt, majd a kipattanót a kapu mellé helyezte. Ez már csak azért is bosszantó volt a görögök számára, mert a másik mérkőzésen éppen ezekben a pillanatokban szerezte meg a vezetést Dél-Korea Nigéria ellen.

Az 57. percben Clemente Rodríguez bal oldali beadása csak centiméterekkel suhant el Diego Milito feje fölött, majd egy perc múlva Rodríguez lőtt 20 méterről, alig a jobb alsó mellé. Otto Rehhagel válaszként beküldte titkos fegyverét, a kreatív Szotirisz Niniszt. Ám hiába vártuk a huszáros görög rohamokat, az argentinok játszottak mezőnyfölényben és gólveszélyesebben.

TEKINTSE MEG A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁNKAT!

Újra Corvasznak kellett bravúrokat bemutatnia, előbb Messi távoli szabadrúgásánál, majd Mário Bollatti ötméteres bombájánál (utóbbinál ápolni is kellett). A „másik ágon” időközben egalizáltak az afrikaiak, ezzel együtt még mindig a dél-koreaiak álltak jobban a továbbjutásért vívott harcban.

A 75. percben megszerezték a vezetést a dél-amerikaiak: egy bal oldali szögletet Demichelis előbb Militóra fejelt, majd a lepattanót 5 méterről a jobb felsőbe lőtte, elemi erővel. 0–1

Tíz perccel az argentin gól után Messi lőtt kapufát kissé balról, 15 méterről, majd az ő próbálkozását ütötte az addig hibátlanul védő görög kapus a csereként beállt Martín Palermo elé, aki öt méterről nem is hibázott.

A két forduló után hat ponttal álló argentinok győzelemre játszottak, míg a görögök nagy erőkkel bekkeltek és csak ritkán vezettek ellentámadásokat. Az argentin fölény a 75. percben érett góllá, és mivel az európaiak nem tudtak újítani, kikaptak és kiestek. Hogy Diego Maradonának még jobb kedve legyen, régi barátja, a veterán Martín Palermo is betalált a végén.

 

 
 
 A CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
  1. Argentína 3 3 7–1 +6  9  
  2. Dél-Korea 3 1 1 1 5–6 –1  4  
  3. Görögország 3 1 2 2–5 –3  3  
  4. Nigéria 3 1 2 3–5 –2  1