Felkészülés: a várható népharag miatt Ribéry és Evra kispadozhat

Vágólapra másolva!
2011.03.29. 12:25
Laurent Blanc, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tart attól, hogy a tavalyi világbajnokság óta a válogatott tagjaként odahaza először pályára lépő Franck Ribéryt és Patrice Evrát ellenségesen fogadja a francia közönség, ezért elképzelhető, hogy mindketten csak a kispadon kapnak helyet a Horvátország elleni ma esti felkészülési mérkőzésen.

„Minden eshetőségre fel kell készülnünk. Ha a fogadtatás negatív lesz, a játékunkkal kell magunk mellé állítani az embereket" – mondta sajtótájékoztatóján Blanc, aki a francia szakírók szerint a két játékos kispadon hagyásával készül csillapítani az indulatokat a Stade de France-ban.

Mint ismert, a francia válogatott számára súlyos kudarccal végződő tavalyi vb után mindkét futballistát eltiltották helytelen magatartása, a dél-afrikai játékossztrájkban való részvétele miatt. A franciák múlt pénteki luxemburgi Eb-selejtezőjén tértek vissza, és a közönség füttyszóval fogadta őket.

Blanc kísérletezni készül a horvátok ellen, és elképzelhető, hogy csak a kapus Hugo Lloris, valamint a védelem közepét alkotó Philippe Mexes, Adil Rami páros marad a helyén a Luxemburgban szereplő kezdő tizenegyből.

A francia szövetségi kapitány számára pikáns lesz a találkozó, hiszen a horvátok kispadján Slaven Bilic ül. A két ország 1998-as vb-elődöntőjében Blanc-t kiállították, miután egy kapu előtti tumultus során megütötte Bilicet – így csapata hiába nyerte meg 2–1-re a mérkőzést, a diadalmas döntőben a középhátvéd nem léphetett pályára.

„Ez már a múlt. Szerinte én vagyok a felelős az akkor történtekért, és igaza is van. Bennem semmiféle ellenérzés nincs iránta" – kommentálta a helyzetet a francia szakvezető.

Az Eb-selejtezők keretében a franciák pénteken 2–0-ra győztek Luxemburgban, és vezetik a D-csoportot, míg a horvátok 1–0-ra kikaptak Grúziában, és a második helyre csúsztak az F-csoportban – ott a görögök állnak az élen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik