Euro 2012: Csodálatos nap ez! - a hőssé vált Sevcsenko

Vágólapra másolva!
2012.06.11. 23:27
Andrij Sevcsenko tovább írta saját legendáját: az ukrán labdarúgó-válogatott történetének legeredményesebb gólszerzője 0–1 után két fejes góllal fordította meg a svédek elleni Eb-csoportmérkőzést, nem csoda, hogy őrjöngve ünnepelték.

Az egyik ukrán sportoldal által nemes egyszerűséggel csak isteninek nevezett Sevcsenko a lefújás után adott villáminterjút.

„Csodálatos nap ez, hihetetlenül boldog vagyok! Köszönöm honfitársaimnak a buzdítást, nekik ajánlom ezt a győzelmet. Az egész csapat kőkeményen dolgozott, hogy eredményesek legyünk, így nagy öröm a győzelem. Hálásak vagyunk a szurkolóinknak, végig erőt adott a meccs alatt, hogy mellettünk álltak!” – mondta a válogatottban immár 48 gólt számláló Sevcsenko.

„Nagyszerűen érzem magam, mintha húszéves lennék, minden rendben! Történelmi meccs és nagyszerű siker volt ez számunkra. Már a testemben lehet, hogy nincs annyi adrenalin, de a fejemben igen: megpróbáltam a legjobb lenni, és sikerült. A torna előtt voltak erőnléti gondjaim, de most már jeleztem: itt vagyok! Számolni kell velünk a tornán” – mondta a német ZDF televízió stábjának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik