Vb 2022: Van Gaalért küzdenek a hollandok

Vágólapra másolva!
2022.11.22. 09:43
null
Luis van Gaal az utolsó világbajnokságán irányítja a holland csapatot (Fotó: AFP)
Rákkezelésen átesett szövetségi kapitányukért, Louis van Gaalért küzdenek a hollandok a katari labdarúgó-világbajnokságon.

 

Virgil van Dijk csapatkapitány megindító szavakkal ecsetelte hétfőn az Oranje hozzáállását:

„Emberek vagyunk, és mindannyiunkat sokkolt, amikor megtudtuk, hogy beteg. Louis erős, és mindenben támogatjuk őt. Biztosan nagyon nehéz neki kezelni ezt a helyzetet, de fantasztikusan csinálja” – mondta a Liverpool hátvédje. „Nagyszerű fickó, és érte küzdünk, mert tudjuk, hogy ez az utolsó vb-je.”

A 71 éves Van Gaal áprilisban jelentette be, hogy prosztatarákban szenved, és már 25 sugárkezelésen esett át. Ezekre sokszor esténként a csapat edzőtáborából surrant ki, mert nem akarta betegségével terhelni a játékosokat.

Az Ajax Amsterdammal Bajnokok Ligáját nyert, majd az FC Barcelonát, a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent is vezető edző harmadik alkalommal irányítja a holland nemzeti csapatot, mellyel 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert. Mostani megbízatása a vb után jár le, helyét majd Ronald Koeman veszi át az Oranjénál.

A hollandok hétfőn Szenegál 2-0-s legyőzésével kezdtek a vb-n, és a folytatásban Ecuadorral és a házigazda Katarral találkoznak a csoportkörben.

A-CSOPORT
November 20., 17.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Katar–Ecuador 0–2
November 21., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Szenegál–Hollandia0–2
November 25., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Katar–Szenegál x–x
November 25., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Hollandia–Ecuador x–x
November 29., 16.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Hollandia–Katar x–x
November 29., 16.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Ecuador–Szenegál x–x

A HOLLAND LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT VB-kERETE
KAPUSOK: 1 Remko Pasveer
(AFC Ajax), 13 Justin Bijlow (Feyenoord), 23 Andries Noppert (Heerenveen)
VÉDŐK: 2 Jurriën Timber (AFC Ajax), 3 Matthijs de Ligt (Bayern München – Németország), 4 Virgil van Dijk (csk, Liverpool FC – Anglia), 5 Nathan Aké (Manchester City – Anglia), 6 Stefan de Vrij (Internazionale – Olaszország), 16 Tyrell Malacia (Manchester United – Anglia), 17 Daley Blind (AFC Ajax), 22 Denzel Dumfries (Internazionale – Olaszország), 26 Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 11 Steven Berghuis (AFC Ajax), 12 Noa Lang (FC Bruges – Belgium), 14 Davy Klaassen (AFC Ajax), 15 Marten de Roon (Atalanta – Olaszország), 20 Teun Koopmeiners (Atalanta – Olaszország), 21 Frenkie de Jong (FC Barcelona – Spanyolország), 24 Kenneth Taylor (AFC Ajax), 25 Xavi Simons (PSV)
TÁMADÓK: 7 Steven Bergwijn (AFC Ajax), 8 Cody Gakpo (PSV), 9 Luuk de Jong (PSV), 10 Memphis Depay (FC Barcelona – Spanyolország), 18 Vincent Janssen (Royal Antwerp FC – Belgium), 19 Wout Weghorst (Besiktas – Törökország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Louis van Gaal

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik