Vb 2022: remek Griezmann-gólok, sima francia győzelem

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.09.07. 22:47
null
Antoine Griezmann két góllal eldöntötte a meccset (Fotó: AFP)
Franciaország labdarúgó-válogatottja hazai pályán 2–0-ra legyőzte Finnországot a 2022-es világbajnokság selejtezőjének keddi játéknapján, és megerősítette pozícióját a D-csoport élén. A másik mérkőzésen Bosznia-Hercegovina nem bírt Kazahsztánnal, a vendégek a 95. percben szerzett góllal mentettek pontot (2–2).

FRANCIAORSZÁG–FINNORSZÁG 2–0

Franciaország öt egymást követő döntetlen – benne egy korai, fájdalmas Eb-kiesés – után új útra szeretett volna lépni Lyonban, és ennek szellemében az első félidő derekán meg is szerezte a vezetést. A „kékek” addig is többet támadtak, és a 24. percben Karim Benzema szép előkészítése után Antoine Griezmann bal külsővel, nagyszerű mozdulattal a bal alsóba helyezett.

A második félidő elején újra egy Benzema-villanás révén bontakozott ki akció a jobb oldalon – a Real-támadó két védőt csapott be egy remek csellel –, és a lyoni Léo Dubois passzából Griezmann éles szögből mattolta a rövid sarkot rosszul záró Lukas Hradecky kapust.

Egy kis stat: Griezmann 41 gólnál jár a válogatottban, utolérte Michel Platinit a francia örökrangsor harmadik helyén. Az élen Thierry Henry áll 51-gyel, Olivier Giroud 46-tal követi.

A hajrában kiegyenlítettebbé vált a játék, ám a finnek nem tudtak szépíteni. A lyoni közönség csak egyet bánhatott: csapata korábbi csillaga, Benzema bár jól játszott és mindkét gólban benne volt, de maga nem szerzett gólt.

BOSZNIA-HERCEGOVINA–KAZAHSZTÁN 2–2

Zenicában az első félidőben nem született gól, a második viszont gyorsan hozott egyet – meglepetésre Kazahsztán szerezte meg a vezetést, egy szöglet után Iszlambek Kuat tuszkolta a labdát a kapuba közvetlen közelről. Miralem Pjanic egy videózás után megítélt büntetőből egyenlített a hajrá kezdetén, sőt hamarosan az egyik csereember, Luka Menalo a hazaiak győztesnek ígérkező gólját is befejelte. Csakhogy a győzelem mégsem lett meg Dzekóéknak: a 95. percben Baktijar Zajnutgyinov szabadrúgásból egyenlített!

Zajnutgyuinov gólja

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
6. FORDULÓ

D-CSOPORT

Franciaország–Finnország 2–0 (Griezmann 24., 53.)
Bosznia-Hercegovina–Kazahsztán 2–2 (Pjanic 74. – 11-esből, Menalo 86., ill. Kuat 52., Zajnutgyinov 90+5.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Franciaország 6 3 3 8–3 +5 12
2. Ukrajna 5 5 6–6 0 5
3. Finnország 4 1 2 1 4–5 –1 5
4. Bosznia-Hercegovina 4 3 1 5–6 –1 3
5. Kazahsztán 5 3 2 5–8 –3 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik