Vb 2022: Messi rekordokat döntött újabb góljával!

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.18. 16:38
null
Lionel Messi újabb rekordokat döntött! (Fotó: Getty Images)
Az Ángel Di María által kiharcolt és a Lionel Messi által értékesített tizenegyessel Argentína a 23. percben megszerezte a vezetést a címvédő Franciaország ellen a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjében. A hétszeres aranylabdás újabb góljával több rekordot is megdöntött!

A Paris Saint-Germain klasszisa lett az első olyan játékos a vb-k történetében, aki egy torna csoportkörében, nyolcaddöntőjében, negyeddöntőjében, elődöntőjében és döntőjében is eredményes volt.

Messinek ez volt a 12. találata a nyolc gólpassza mellett, így ő az első, aki 20 gólban vállalt szerepelt vb-ken.

Amikor szerezte a gólt, a 23. percben a világbajnokságokon elért játékpercek rekordját is megdöntötte, átadva a múltnak az olasz Paolo Maldini csúcsát.

Messi egyébként azzal, hogy pályára lépett, egyedüli csúcstartó lett a világbajnoki mérkőzések tekintetében is, megelőzve a korábbi magyar szövetségi kapitányt, az eddigi rekorder Lothar Matthäust, hiszen a franciák elleni döntő az argentin klasszis 26. vb-meccse.

Ráadásul Messinek ez volt a hatodik gólja Katarban, ezzel jelenleg PSG-s klubtársát, a francia Kylian Mbappét megelőzve vezeti a torna gólkirályi címéért zajló versenyfutást.

 


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
DÖNTŐ
Argentína–Franciaország 2–0 – élőben az NSO-n!

Katar, Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion. V: Marciniak (lengyel)
ARGENTÍNA: Emiliano Martínez – Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico – Di María, De Paul, Enzo Fernández, Mac Allister – Messi, Julián Álvarez. Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Koundé, Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Griezmann, Tchouaméni, Rabiot – O. Dembélé (Kolo Muani, 41.), Giroud (Thuram, 41.), K. Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Messi (23. – 11-esből), Di María (36.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik