Vb 2022: „Az álom tovább él” – Cristiano Ronaldo elégedett

Vágólapra másolva!
2022.12.07. 09:19
null
Fernando Santos Svájc ellen csak csereként alkalmazta Cristiano Ronaldót, amikor már eldőlt a mérkőzés (Fotó: Getty Images)
Cristiano Ronaldo a portugál labdarúgó-válogatott új generációját dicsérte, miután a csapat 6–1-re legyőzte Svájcot a katari világbajnokság kedd esti nyolcaddöntőjében.

„Hihetetlen nap Portugália számára történelmi eredménnyel" – írta Instagram-oldalán a 37 éves sztár, aki a cserepadon kapott helyet és a 74. percben lépett pályára.

A 195 válogatottságával csúcstartó Cristiano Ronaldo szerint kiemelkedő tehetségű és fiatal játékosok alkotják a válogatottat, akiknek gratulált.

„Az álom tovább él” – tette hozzá Ronaldo, a világbajnoki címre utalva.

Az ötszörös aranylabdás helyén Goncalo Ramos kapott lehetőséget, aki három góllal hálálta meg a bizalmat.

„Cristiano a kapitányunk és azt csinálta, amit mindig szokott. Segített nekünk, bátorította az egész csapatot" – nyilatkozott a Benfica 21 éves támadója.

A meccs utáni sajtótájékoztatón az újságírók főleg arra voltak kíváncsiak, vajon új korszak kezdődik-e a portugál válogatottnál azzal, hogy Ronaldo csak csere.

„Majd meglátjuk. Nagyon szoros a kapcsolatom vele, de vannak edzők és vannak játékosok. Biztosítottam róla, hogy egy nagyon fontos játékos, és ezt ő is tudja" – válaszolta Fernando Santos.

Ramos és Ronaldo bevethetőségre vonatkozóan pedig azzal egészítette ki mondandóját, hogy Goncalo dinamikusabb, míg Cristiano Ronaldo a kötöttebb játékban jobb.

A szövetségi kapitány hozzátette, mindig annak alapján választja ki a játékosokat, hogy mennyire passzolnak a csapat stratégiájához.

A portugálok szombaton a negyeddöntőben a marokkói együttessel találkoznak, amely kedden a spanyolokat búcsúztatta tizenegyesekkel.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

PORTUGÁLIA–SVÁJC 6–1 (2–0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 83 720 néző. Vezette: C. Ramos (mexikói)
Portugália:
Diogo Costa – Dalot, Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro – Otávio (Vitinha, 74.), W. Carvalho, Bernardo Silva (Neves, 82.) – Bruno Fernandes (Leao, 87.) – Goncalo Ramos (C. Ronaldo, 73.), Joao Félix (Horta, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
Svájc:
Sommer – E. Fernandes, Schär (Cömert, a szünetben), Akanji, R. Rodríguez – Freuler (Zakaria, 54.), G. Xhaka – Shaqiri, Sow (Seferovic, 54.), R. Vargas (Okafor, 66.) – Embolo (Jashari, 89.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin
Gólszerző: Goncalo Ramos (17., 51., 67.), Pepe (33.), R. Guerreiro (56.), Leao (90+2.), ill. Akanji (58.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik