Capello és Bilic egyetért: csak egy mérkőzés volt, és az angolok nyertek

Vágólapra másolva!
2008.09.11. 11:13
Anglia megcsinálta – Anglia visszavágott. Fabio Capello csapata legyőzte Zágrábban a horvát válogatottat, és ezzel némelyest elégtételt vett a „kockásoktól” az Európa-bajnoki selejtezőkön elszenvedett vereségekért. Capello a mesterhármast szerző Theo Walcottot dicséri a leginkább, miközben Walcott a csapat diadalát zengi.
Az angoloknak nem kell elbujdosniuk a Zágrábban nyújtott teljesítmény miatt
Fotó: Reuters
Az angoloknak nem kell elbujdosniuk a Zágrábban nyújtott teljesítmény miatt
Az angoloknak nem kell elbujdosniuk a Zágrábban nyújtott teljesítmény miatt
Fotó: Reuters
Az angoloknak nem kell elbujdosniuk a Zágrábban nyújtott teljesítmény miatt

Theo Walcott már az első félidőben az angoloknak szerzett vezetést, a második félidőben a szlovák Lubos Michel játékvezető kiállította Robert Kovacot, a horvátoknak pedig megpecsételődött a sorsuk. Walcott hamarosan kettőre növelte a „háromoroszlánosok” előnyét, majd Wayne Rooney is betalált. Az utolsó negyedórához érve Mario Mandzukic szépített, ám Walcott kiütésessé tette az angolok győzelmét.

„Az eredmény jobb lett, mint vártam – de a felkészülés során mondtam, hogy rengeteg önbizalom van a játékosaimban. Nagyon jól dolgoztunk az elmúlt tíz napban, együtt töltöttünk minden időt, összerázódott a csapat” – kezdte értékelését Capello.

„Ám figyelmeztetnénk mindenkit: ez még csak a második mérkőzés volt. Jó a formánk, jó az eredmény, de ez csak egy győzelem volt, és nem több. Jó start” – intette le a győzelemtől hirtelen felhevült, a ló túlsó oldalára áteső angolokat a mindig józan olasz kapitány.

Capello különösen megdicsérte a három gólt szerző Walcottot. „Világklasszis játékos lehet belőle. Láttam, hogy milyen jól játszott Andorra ellen és mennyire jól teljesít az edzéseken. Tökéletes fizikai és mentális állapotban volt, ezért állítottam a kezdőbe.”

Az Arsenal fiatal támadója nyilatkozatában elmondta, hogy próbálta kihasználni a lehetőséget, és értékesíteni a helyzeteit. „A szünetben odajött hozzám David Beckham, és azt mondta, ha kicsit rámenősebb vagyok, még több gólt szerezhetek. A végén megint odajött, és azt mondta, hogy túlságosan is az voltam… Ez azért csodálatos, mert az ő játékát ámulva nőttem fel, és már vele edzeni is fantasztikus.”

„Ma tizenegy csillag volt kint a pályán, a csapat briliáns volt. Megmutattuk egész Európának, hogy milyen erősek vagyunk. Rájuk erőltettük az akaratunkat, elaltattuk őket, és kihasználva az üres területeket, győztünk” – árulta el a siker titkát az est hőse.

A túloldalon Slaven Bilic szomorúan nyilatkozott a mérkőzés után. „Elvesztettük a mérkőzést, ami nagy pofon számunkra. Egy selejtezősorozatban nincs túl sok mérkőzés, ez nem harmincnyolc mérkőzéses bajnokság, de ez csupán egy vereség volt. Még nem süllyedtünk el” – mondta Bilic, aki tehát hisz csapata feltámadásában.

A horvát kapitány röviden reagált az angol újságírók felvetésére, miszerint a West Ham United után a Newcastle Uniteddel is hírbe hozták, és elmondta, nem érdekli az angol csapat.

VB-SELEJTEZŐK

2. FORDULÓ
2008.09.10 Kazahsztán–Ukrajna 1–3 (Osztyapenko 70., ill. Nazarenko 45., 80., Sevcsenko 53.)
2008.09.10 Andorra–Fehéroroszország 1–3 (Pujol 66., ill. Verhovcov 36., Rogyionov 78., V. Hleb 89.)
2008.09.10 Horvátország–Anglia 1–4 (Mandzukic 78. ill. Walcott 26., 59., 82., Rooney 63.)


A 6. CSOPORT ÁLLÁSA

1. Anglia 2 2 - - 6–1 +5 6
2. Ukrajna 2 2 - - 4–1 +3 6
3. Fehéroroszország 2 1 - 1 3–2 +1 3
4. Horvátország 2 1 - 1 4–4 0 3
5. Kazahsztán 3 1 - 2 4–6 -2 3
6. Andorra 3 - - 3 1–8 -7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik