Eb 2024: lelőttek két svéd szurkolót Brüsszelben a meccs előtt

Vágólapra másolva!
2023.10.16. 21:51
null
A támadás helyszíne (Fotó: Getty Images)
Belga sajtóhírek szerint hétfő este nem sokkal hét óra után Brüsszelben a belvárostól északra egy kismotoron érkező elkövető géppisztolyával lelőtt két svéd állampolgárt, s többeket megsebesített. A helyi rendőrség a tetthelyet lezárta, az esti Belgium–Svédország Eb-selejtező helyszínén megemelte a biztonsági intézkedések szintjét. Arról egyelőre nincs hivatalosan információ, hogy ki lehetett az elkövető, sajtóhírek szerint a tettes feltöltött a világhálóra egy videót, amelyben az Iszlám Állam hívének vallotta magát.

 

A sudinfo.be portál szerint a Place Sainctelette közelében történt támadás során két, a cikkünk írásakor zajló belga–svéd Eb-selejtezőre érkező vendégszurkoló a helyszínen életét vesztette, többen megsérültek, s a tettes a lövöldözés kezdete előtt „Allahu Akbar!” kiáltással vonta magára a figyelmet. Az elkövető robogójáról leszállva Kalasnyikov géppisztolyával tüzelni kezdett, majd a motorjára visszaszállva elmenekült a helyszínről.

A rendőrség a helyszínt lezárta, az elkövetőt nagy erőkkel keresi. Arról egyelőre nem tudni, hogy a történteknek van-e köze az esti mérkőzéshez, s arról sincs egyelőre információ, hogy tartóztatott-e már le bárkit a rendőrség a támadás miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik