R. B. 2021.04.23 09:01 Frissítve: 2021.04.23 13:47

Eb 2020: Dublin sem rendez mérkőzéseket – sajtóhír

A BBC információja szerint Dublin mégsem lesz helyszíne idén nyáron labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzéseknek.

Dublin mégsem lesz házigazda? (Fotó: AFP)

 

 

 
AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG MENETRENDJE

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elvileg hétvégéig adott haladékot három városnak, Münchennek, Dublinnak és Bilbaónak, hogy döntsön a szurkolók esetleges beengedéséről. A spanyolországi hatóságok már jelezték, Bilbaóban nem lesznek Eb-meccsek idén. A baszk város helyett Sevilla lehet házigazda.

A BBC szerint Dublinban biztosan nem rendezik meg a négy tervezett mérkőzést. Az Írországba tervezett nyolcaddöntős párharcnak így a londoni Wembley Stadion adhat otthont.

Ezt egészítette ki Zbigniew Boniek, a lengyel szövetség elnöke, az UEFA végrehajtó bizottságának tagja, aki az MTI beszámolója szerint pénteken elmondta, hogy a dublini csoportmérkőzések helyszíne Szentpétervár lesz. Az orosz város így már hét Európa-bajnoki találkozónak adhat otthont. Boniek továbbá megerősítette, hogy a Bilbaóba tervezett meccseket Sevillában rendezik majd.Dublinban a csoportkörben a lengyel–szlovák, a svéd–szlovák és a svéd–lengyel összecsapásra kerülne sor, míg a legjobb tizenhat között a D-csoport győztese az F-csoport második helyezettjével találkozna a dublini stadionban.

 
Eb 2020: München is vállalja a nézők beengedését

Az angol válogatott a D-csoportban szerepel (Horvátországgal, Csehországgal és Skóciával), míg az F jelű négyesben a magyar válogatott mellett Portugália, Németország és Franciaország küzd meg egymással.

A terv szerint a kontinensviadalt június 11. és július 11. között Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakiban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban rendezték volna meg. Úgy néz ki, Bilbao és Dublin mégsem lesz házigazda. A magyar fővárosban a Puskás Aréna három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont.

Információink szerint nem zárható ki, hogy ha a kialakult helyzet miatt az eredeti házigazdák közül lesz olyan város, amely mégsem rendez Eb-mérkőzést, akkor Budapest ugrik be a helyére. Különösen érdekes kérdés ez a müncheni helyszínnel kapcsolatban, ahol a házigazda német csapat ellen a magyar válogatott is pályára lépne – akárcsak az F-csoport másik két tagja, Portugália és Franciaország.

2021.04.19 21:01:46

Foci Eb 2020 Sz. Gy.

Az MLSZ elnöke is ott van a svájci Montreux-ben, az UEFA kedden kezdődő kongresszusa helyszínén.

2021.04.15 14:09:49

Foci Eb 2020 PÓR KÁROLY

Két hónap múlva magyar–portugál meccs! Az U23-as bajnokságból és a másodosztályból kerültek elő az Eb-címvédő új ászai.