Eb 2020: „Cristiano Ronaldo megszállottként készül”

SZ. E. M.SZ. E. M.
Vágólapra másolva!
2021.06.14. 10:31
null
Így már érthető, hogyan tud olyan erős lövéseket kapura küldeni harminchat évesen is Cristiano Ronaldo (Fotó: Facebook)
Nehezen elképzelhető, hogy a portugál válogatott tagjai városnéző sétára indulnak, valószínűbb, hogy a szállodában ütik el az időt teqballal vagy sütögetéssel.

A portugál válogatott csütörtök este érkezett Budapestre, és a Margitszigeten található Grand Hotelben száll meg. A meccsnapokat leszámítva a sztárok hivatalos programja viszonylag egyszerű, délelőttönként sajtótájékoztatót tartanak a portugál színekbe öltöztetett sajtóteremnek kialakított helyiségben, majd edzés az Illovszky Rudolf Stadionban, és a gyakorlásokon tizenöt perc médianyilvános.

Hogy a nap hátralévő részében mit csinálnak, kérdéses, ugyanis a Portugál Labdarúgó-szövetség nem nagyon oszt meg információt ezzel kapcsolatban – tudtuk meg Sérgio Pirestől, a portugál Maisfutebol Budapestre küldött tudósítójától, aki már szerda óta Magyarországon tartózkodik.

Az biztos, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség pénteken készíttette el a hivatalos portréfotókat      – mondta Sérgio Pires.Ezenkívül nem sok információt osztanak meg velünk, de a járványkorlátozások miatt arra nem nagyon lehet számítani, hogy a játékosok városi sétára indulnak, pedig ez a meccsnapokon hagyománynak számított, vélhetően az itteni tartózkodásuk jórészt a szállodában telik.”

Persze adva van a kérdés, mit csinálnak a (nagyjából) négy fal közé zárt sztárok, ha már nem nagyon élvezhetik a festői környezetet.

Cristiano Ronaldo megszállottként készül, őt ismerve az a legvalószínűbb, hogy szabadidejének jó részét a szálloda konditermében tölti – folytatta Pires. – A kártyázás, no meg a videojátékok is népszerűek, tudom, hogy Bruno Fernandes és Bernardo Silva is szereti őket, illetve az is biztos, hogy a Grand Hotelben kialakítottak külön helyiséget, ahol játszhatnak. Nyilván inkább a fiatalabb korosztály az, amelyik jobban elvan a modern kütyükkel.”

A szálloda kertjében felállított teqballasztal is népszerű, illetve a portugálok (úgy általában, nem csak a válogatott tagjai) imádják a kerti sütögetést, és ha lehetőségük lesz rá a hotel kertjében, akkor jó eséllyel ilyen összejövetelt is szerveznek. A portugál kollégától azt is megtudtuk, a fiatalabbakra jellemző, hogy együtt töltik az idejüket, Cristiano Ronaldo ilyen szempontból kissé a többiek fölött áll. Míg régebben több vezéregyéniség volt a csapaton belül, most a Juventus sztárja a vezérbika, pályafutása példamutató az újabbaknak.

Pepével azért szoros a kapcsolata, hiszen sokáig játszottak együtt klubszinten, a Real Madridban is, jó ideje ismerik egymást, és azért a Porto védője is a hangadók közé tartozik” – mondta a portugál újságíró.

A korlátozások miatt a szurkolóknak is szinte lehetetlen, hogy közel kerüljenek a sztárokhoz, csütörtökön nagyjából száz drukker várta a csapatot a Margitszigetnél, és információink szerint Portugáliából még nagyjából kétezren érkeznek Magyarországra, hogy a Puskás Aréna lelátójáról buzdítsák a címvédőt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik