BORBOLA BENCE, SOMOGYI ZSOLT 2021.04.17 09:15 Frissítve: 2021.04.17 22:48

Eb 2020: álomszállások sztároknak – CR-ék a Margitszigetre költözhetnek

A június 11-én rajtoló Európa-bajnokság csoportköre alatt a világ- és az Európa-bajnoki címvédő, azaz a francia és a portugál válogatott is nálunk alakítja ki a bázisát, Cristiano Ronaldo és társai információink szerint Budapest egyik legszebb pontján élvezhetik az otthonira emlékeztető pazar körülményeket.

 

A portugálok a Margitszigeten szállhatnak meg (Fotó: Shutterstock)

 

You can read the story in English here!

Cristiano Ronaldo csillogása a budapestieket is elkápráztathatja (Fotó: AFP)

Nem lesz hiány sztárokból Budapesten, a nyáron a magyar fővárosba érkezik Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann és Kylian Mbappé is. A június 11-én kezdődő Európa-bajnokság – amelyen a mieink Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal lesznek egy csoportban – napokig Budapestre irányítja a világ figyelmét.

A francia együttes első Eb-mérkőzését Münchenben játssza a németek ellen. A jelenlegi terv szerint Didier Deschamps csapata a találkozó másnapján Németországból repül Magyarországra, és több napot tölthet fővárosunkban. Június 19-én Magyarország ellen lép pályára Budapesten, június 23-án pedig az F-csoport utolsó körében, a portugálok elleni kilencven perc a továbbjutásukról is dönthet. Hallani lehetett, a franciák esetleg a Mol Aréna Sóstóban tartanák meg edzéseiket, ezért (is) cserélik ki a stadion centerpályájának gyepszőnyegét – ebben az esetben az sem elképzelhetetlen, hogy Székesfehérvárhoz közeli szállást választanak. Komolyan veszik a magyar válogatottat, március végén több megfigyelőjük Budapestre utazott, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek Marco Rossi csapatáról. A lengyelek elleni vb-selejtezőre (3–3) francia újságírók is érkeztek, akik hónapokkal a torna előtt elemzik a riválisokat.

„Egyelőre csupán annyit tudunk, hogy Didier Deschamps május tizennyolcadikán hirdet keretet – mondta lapunknak Bernard Lions, a francia L'Équipe újságírója, aki a torna idején Budapesten tartózkodik. – Nyolc nappal később a Clairefontaine-ben található edzőbázison kezdődik a felkészülés, s ha a PSG BL-döntőt játszik, válogatott kerettagjai később csatlakoznak a válogatotthoz.”

A franciákat elszállásolhatják a belvárosi Ritz-Carltonban, a budai Várban található Hilton Budapestben vagy a Duna-parton fekvő Marriott Hotelben.

AUSZTRIÁBA MEHETNEK

A magyar válogatott programkerete már összeállt: Marco Rossi szövetségi kapitány az Európa-bajnokság előtt Ausztriába viszi felkészülésre a válogatottat, hogy a játékosok a négy évvel ezelőtti franciaországi kontinenstornához hasonlóan a szomszédos ország hegyei között hangolódjanak. Az MLSZ már korábban megerősítette, a csapat június 4-én Ciprus, négy nappal később Írország legjobbjai ellen lép pályára, és június 15-én a portugálok elleni csoportmeccsel kezdi el az Eb-t. A válogatott Münchenben június 23-án játszik Németország ellen, akkor az Infinity Hotel vendége lesz.

Ami a portugálokat illeti: lapunk úgy tudja, Cristiano Ronaldo társaival együtt a margitszigeti Grand Hotel vendégszeretetét élvezheti a budapesti Eb-napokon. A torna helyszínein az UEFA tranzitszállodákat jelöl meg, városonként kettőt. Ezekben a hotelekben azok a csapatok lakhatnak, amelyek csak az adott mérkőzésre a találkozót megelőző napon érkeznek meg és azt követően azonnal távoznak.

Tudomásunk szerint más eset a portugáloké, akik az első és a harmadik csoportmérkőzésüket játsszák Pesten, míg a másodikat Münchenben, így fővárosunkban rendeznék be bázisukat, és csak a Németország elleni meccsre utaznának a bajor városba – a Margitszigetről indulva és oda visszaérkezve. Fernando Santos kapitány kérése volt, hogy a repülőtér és az edzéslehetőség is minél közelebb legyen a szállodához, információnk szerint a Vasas angyalföldi stadionjában tréningezne a címvédő. A terv szerint külön kamion szállítja a hotelbe Ronaldo személyes felszerelését, a neki megtervezett, optimális pihenést biztosító matractól a nagy képernyős televízióig mindenben a megszokott tárgyak veszik majd körül a Juventus világsztárját.

RANGOS MECCSEK MAGYARORSZÁGON

A vírus első hulláma után Európában először a Puskás Arénába engedtek nézőket, mégpedig szeptemberben a Bayern München–Sevilla Szuperkupa-meccsre. BL-csoportkörbe jutásával a Ferencváros Magyarországra hozta az ősszel a Dinamo Kijevet, a Juventust és a Barcelonát, majd a tavasszal a Liverpool–Leipzig és a Manchester City–Mönchengladbach nyolcaddöntő mindkét mérkőzését a Puskás Arénában játszották, az Európa-ligában pedig a Wolfsberg–Tottenham és a Molde–Granada összecsapást. A részben hazai rendezésű U21-es Eb-n márciusban Szombathelyen, Gyirmóton, Székesfehérváron és Budapesten egyaránt rendeztek csoportmeccset. A magyar felnőttválogatott a járvány kirobbanása óta probléma nélkül fogadta Oroszországot, Izlandot, Szerbiát, Törökországot és Lengyelországot, míg a 2022-es vb házigazdája, Katar Debrecenben Luxemburggal, Azerbajdzsánnal és Írországgal játszott felkészülési mérkőzést. A közelmúltban Gyirmóton és Újpesten női BL-meccset rendeztek idehaza.

J. Á.

2021.07.28 07:57:26

Foci Eb 2020 nemzetisport.hu

A futballnyár legemlékezetesebb pillanatait gyűjtötte össze a több mint 200 oldalas keménytáblás könyv.

2021.07.19 08:23:19

Foci Eb 2020 SMAHULYA ÁDÁM

Hiába remek futballista, a válogatottal egyelőre nem tudott maradandót alkotni.

2021.07.18 09:36:00

Foci Eb 2020 S. TÓTH JÁNOS

A kormánybiztos szerint a futball hozzánk is hazatért, de igazán csak nálunk volt otthon.

2021.07.16 18:30:58

Foci Eb 2020 NAGY ZSOLT

A Juventus friss Eb-győztese túlszárnyalta apját, és az olasz futball új szupersztárjává válhat.

2021.07.16 21:34:52

Foci Eb 2020 VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nehezen találtam meg a kifejezést arra, ami mostanság történik futballügyekben, de aztán beugrott: most már nagyon túlspilázzák! A labdarúgás sohasem volt annyira steril terep, mint amilyennek most szeretnék látni (vagy ami nagyobb baj: amilyenné szeretnék átváltoztatni).