Foci-vb igazi csemegékkel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2022.11.30. 17:37
null
(Fotó: pixabay.com)
Négy hosszú év várakozás után végre ismét focilázban éghetünk, napi négy meccsel elindult a katari vb! A tv előtt ülve nem csak a sör fontos, hanem az ennivaló is. A legizgalmasabb meccseket végig nézhetjük tátott szájjal, de üres hassal nem. (x)

Persze volt a négy év alatt sok más, jobbnál jobb meccs, de azért a vb az vb. Nagy élmény volt a Liverpool-Real Madrid Bajnokok Ligája döntő, az UEFA Szuperkupa döntő és a magyar válogatott meccsei. Ezeket is érdemes volt végig izgulni, de a várva várt esemény mindig a világbajnokság.

Már a helyszín is különleges, ez az első Közel-Keleti ország, amely ilyen nagy eseményt megrendezhet. A hőmérséklet sem a megszokott, ezért a nyitott stadionokat is klimatizálják, maximum 27°C lehet a legnagyobb hőségben is. Nagyon ötletes a „974 Stadion”, mondhatjuk, hogy a Katari tervezés, szervezés mintapéldája. A stadiont 974 darab hajókonténerből építették meg, természetesen újrahasznosíthatóak lesznek a konténerek a vb után. Elbontják a stadiont és az elemek ismét a hajóforgalom céljait szolgálják majd. A 974-es szám egyben Katar nemzetközi előhívószáma.

Ahogy nézzük a tv-ben a közvetítést, hallgatjuk az időjárásról szóló beszámolókat, a hazai, hideg idő ellenére is megszomjazunk az otthon kényelmében. Bár mindegyik bolt kínál promóciós termékeket, talán most a Spar akciós újság adja a legjobb opciót italra és harapnivalóra. Kapható sok minden, kezdésnek jól eshet a Kőbányai sör-Lay's chips-Frigotti Mini Croissant kombó. Két meccs között van is idő leugrani a közeli Sparba, beszerezhetők az elengedhetetlen kellékek a szurkoláshoz.

Sajnos a magyar csapat nem jutott ki erre a vb-re, de azért bőven akad csapat, amelyiknek drukkolhatunk. A horvátok már csak földrajzi közelségük miatt is a kedvenceink közé tartozhatnak, Luka Modric játéka évek óta lenyűgöző.A 2018-as oroszországi ezüstérem után joggal reménykedhetnek a horvátok egy újabb jó szereplésben. Akkor Modric a világbajnoki döntőbe vezette csapatát és megválasztották a torna egyik legjobb játékosának. Nem mellesleg az aranylabda birtokosa is Luka. 2022-ben a horvátok Marokkó ellen 0-0-ás döntetlent játszottak első meccsükön, de aztán Kanada ellen már beindult a gépezet és 4-1-re nyerni tudtak a kockás mezesek. Modric ezen a mérkőzésen is irányítani tudta csapatát, gólt azonban nem szerzett, csak egy sárgalapot. A 86. percben lecserélték ugyan, de a szurkolók vastapsa kísérte az öltözőbe Lukát.

(Fotó: pixabay.com)
(Fotó: pixabay.com)

 

S miközben egy kis bűntudattal majszolgatjuk a beszerzett rágcsát a meccsek alatt, azzal vigasztalhatjuk magunkat, hogy a belgák egyik legnagyszerűbb játékosa, Romelu Lukaku is szereti a hasát. A sportriporter szerint a combsérülése miatt kényszerpihenőt tartott Lukaku, s többet járt a hűtőjéhez felépülése alatt, mint ahogy az ildomos lett volna. Meg is látszott rajta a súlyfelesleg, amikor a Marokkó elleni meccsen a belga szövetségi kapitány a 81. percben végső kétségbeesésében, kettő nullás hátránynál a pályára küldte a még nem teljesen felépült Lukakut. Segíteni azonban már Lukaku sem tudott a belgákon. Maradt a kettő nullás vereség és a halvány remény a belgák számára a csoportból való kijutásra. A Belgium–Marokkó meccs után már nem lehet bennünk semmiféle hezitálás, megnyugodva csipegethetjük a sajtos Chio Sticklettit. Megtehetjük a tv előtt mi is, ha Lukaku megtehette a vb előtt.

A Perzsa-öböl fényűzését jól mutatja az a hír, miszerint a szaúd-arábiai játékosok mindegyike kap egy 363 ezer font értékű Rolls-Royce Phantom típusú autócsodát az argentinok legyőzéséért. Ez az ajándék magyar forintra átszámítva körülbelül 170 millió forint. Darabonként.

Ki jut a döntőbe? 2022. december 18-ig még sok minden változik. Sose tegyünk óriási összeget egy tétre, és úgy egyáltalán szerencsejátékra. Van jobb és biztosabb helye a nehezen megkeresett pénznek. Az biztos, hogy a Loszaíli Nemzeti Stadionba szervezett világbajnoki döntőt megnézzük. Még három hét kőkemény szurkolás vár ránk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik