F1: Verstappen esélytelen a vb-címre – Ralf Schumacher

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.11.23. 14:03
null
Verstappennek le kell mondania a bajnoki címről? (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Ralf Schumacher szerint Max Verstappen számára elúszott a bajnoki cím, és már csak a szerencse segíthet rajta.

 

1. KATARI NAGYDÍJ
NOVEMBER 19., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:23.723
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:23.178
NOVEMBER 20., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:22.310
Időmérő: 1. Hamilton 1:20.827
NOVEMBER 21., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Alonso
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
December 5., 18.30Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
December 12, 14.00Abu-dzabi Nagydíj, Abu-Dzabi

Noha Max Verstappen a Brazil Nagydíj szombatján még 21 ponttal vezetett, s úgy tűnt, tovább növelheti az előnyét a motorbüntetése nyomán tizedik helyről induló Lewis Hamilton előtt, a brit szelte át elsőként a célvonalat, és 14 pontra csökkentette a lemaradását az egyéni vb-összetettben.

A címvédő Katarban aztán újabb magabiztos sikert aratott, s további 6 ponttal redukálta a hátrányát, aminek révén 8 pontra közelítette meg fő riválisát két nagydíjjal a vége előtt.

Az előzetes várakozások szerint ráadásul a Mercedesnek feküdhet jobban a szaúd-arábiai pálya, illetve arra lehet számítani, hogy a W12-es erősségeit Abu-Dzabi is kidomborítja, így Hamilton jó esélyekkel vághat neki a véghajrának annak ellenére is, hogy Verstappen akár már a következő hétvégén pontot tehet a bajnoki küzdelem végére.

A korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher egészen odáig ment, hogy kijelentette, a hollandnak „rendes” körülmények között nincs sansza a vb-címre. „A Mercedesé jelenleg a stabilabb csomag. Max mindent belead, és megmutatja, milyen jó versenyző is valójában, azonban normális körülmények között, nincs esélye a végső sikerre."

A német ezt követően az „ezüstnyilak" hátsó szárnyát érő vádakkal kapcsolatban is kifejtette a véleményét a német Sky Sportsnak, majd kitért arra is, hogy a szerencse segítheti még a Red Bull-ost.

Katarban láthattuk, hogy a Mercedes gyors, nem kell csalnia. Nem feltételezem, hogy bármelyik csapat szándékosan figyelmen kívül hagyná a szabályokat. Ha ilyen közel kerülsz a határhoz, könnyen történhet valami baj, és szürke zónába kerülhetsz. Ami a szerencsét illeti, talán most meglesz neki (Verstappennek), ami eddig hiányzott. Ha már az év elején mellette lett volna a szerencse, akkor talán már világbajnok lenne."

VERSTAPPEN VILÁGBAJNOK SZAÚD-ARÁBIÁBAN, HA…
…nyer és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton hatodik vagy annál rosszabb.
…nyer, miközben Hamilton hetedik vagy annál rosszabb.
…második és leggyorsabb kört fut, miközben Hamilton tizedik vagy annál rosszabb.
…második, miközben Hamilton nem szerez pontot.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik