F1: Schumacher sajnálja, hogy nem tudta elkapni Russellt

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.05.04. 13:19
null
Schumacher remek versenyt futott Portugáliában (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Haas német versenyzője, Mick Schumacher úgy érzi, nagy lépést tettek meg előre, miután sikerült az egyik Williams előtt zárnia a Portugál Nagydíjon. Az újonc a sorozat sportigazgatóját, Ross Brawnt, valamint 2016 világbajnokát, Nico Rosberget is lenyűgözte a teljesítményével, a pilóta ugyanakkor nem teljesen elégedett.

 

Mick Schumacher már a szabadedzéseken elmozdult az utolsó helyekről, s az időmérő után kis túlzással csalódott volt, hogy nem sikerült továbbverekednie magát a második szakaszba. A Formula–2 tavalyi bajnoka aztán vasárnap javított, hiszen hiába került a csapattársa, Nyikita Mazepin mögé az újraindítást követően, nem késlekedett, s hamar maga mögé utasította az oroszt.

18. PORTUGÁL NAGYDÍJ
ÁPRILIS 30., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Bottas 1:19.648
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:19.837
MÁJUS 1., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Verstappen 1:18.489
Időmérő: 1. Bottas 1:18.348
MÁJUS 2., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 23., 15.00 Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 6., 14.00
Azeri Nagydíj, Baki

Innentől fogva a német szinte a teljes versenyét Nicholas Latifi üldözésével töltötte, s a hajrában sikerült is kihasználnia a kanadai megingását, aminek révén a Williams előtt a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat – ez óriási eredmény a mezőny leggyengébb autójával.

Schumacher pozitívan, ugyanakkor önkritikusan nyilatkozott a futamot követően, s elmondta, előbb is megelőzhette volna Latifit, hiszen akkor talán elkaphatta volna a remek szombat után csalódást keltő versenyt futó George Russellt is.

Nehéz verseny volt, sajnos nem könnyű előzni ezen a pályán. Kihívást okozott nekünk, hogy körről körre kövessünk egy másik autót. Azzal, hogy ilyen szorosan követed az előtted haladót, hamar túlmelegíted a gumikat, ami megnehezíti a dolgod. Végül sikerült hibába hajszolnunk a Williamst, amit követően lehetőségünk volt megmutatni a tempónkat szabad levegőn is. Ha korábban sikerült volna magunk mögé utasítani Nicholast, akkor talán ahhoz is elég jó lett volna a tempónk, hogy elkapjuk George-ot" – magyarázta Schumacher, majd elmondta, összességében elégedettek lehetnek.

Tiszta futamot akartunk, és eljutni a kockás zászlóig. Sikerült mindkettő, és elég jól mentek a dolgaink" – emelte ki a Portugáliában hibamentes versenyt futó német.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is elégedett volt a látottakkal, de némileg sajnálta, hogy nem tudták mindkét Williamst megelőzni: „Jól teljesítettünk a hétvégén. Frusztrálttá tett az, hogy nem tudtuk sokáig megelőzni Latifit, ami remek, hiszen azt mutatja, több is lehetett volna bennünk. Micknek végül sikerült Latifi elé kerülnie, de talán elszalasztottuk a lehetőséget, hogy elkapjuk Russellt."

A Formula–1 sportigazgatója, Ross Brawn azonban úgy véli, már az is órási teljesítmény, hogy Schumachernek sikerült maga mögé utasítania az egyik FW43B-t.

Egyértelmű, hogy a Haas nem igazán versenyképes, szóval Mick tisztában volt vele, hogy milyen kihívásokkal találhatja szemben magát újoncévében. De azzal kell dolgoznod, ami a rendelkezésedre áll, hiszen a kis tettek is számítanak, mint a mostani versenyen, amikor nagy nyomást helyezett Latifire és hibába kényszerítette, hogy meg tudja előzni. Ez minden bizonnyal megmutatta a benne rejlő potenciált" – dicsérte meg a németet.

Miként Brawn, a 2016-os vb-első Nico Rosberg sem ment el szó nélkül Schumacher teljesítménye mellett: „Mick nagyszerű munkát végzett, és nagyon megverte a csapattársát. Ráadásul gyengébb autóval helyezett nyomást Latifire, és még meg is előzte őt."

Schumacher a remek versenyét követően Sebastian Vettelt is üdvözölte a levezető körén, majd a parc fermében odalépett a parkoló Aston Martinban ülő négyszeres világbajnokhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik