nemzetisport.hu
2017.04.03 20:42 Frissítve: 2017.04.03 20:42

F1: még mindig nem térhet vissza a német pilóta

Pascal Wehrlein, a Formula-1-es Sauber csapat német pilótája a hétvégi Kínai Nagydíjon sem indul, ismét az Ausztráliában bemutatkozó olasz, Antonio Giovinazzi helyettesíti majd.

Pascal Wehrlein megint nem vezetheti a Saubert

 

A téli holtszezon során szerződött a tavaly még – az azóta megszűnt – Manor istállónál versenyző német Wehrlein a Sauberhez, ám egyelőre nem tudott versenyen bemutatkozni új csapatánál. A 22 éves pilóta ugyanis még a januárban rendezett Race of Champions gálaversenyen szenvedett ijesztő balesetet, ami miatt az első barcelonai teszthetet is kihagyni kényszerült.

A második tesztelésen már részt vett, és el is utazott a Sauberrel az idénynyitó Ausztrál Nagydíjra, ahol az első két szabadedzésen is szerepelt. Kiderült azonban, hogy a januári balesetben begyűjtött sérülése korántsem gyógyult meg maradéktalanul, és egy teljes versenytávot még fizikailag nem bír végig, ezért a harmadik szabadedzésen már az olasz Giovinazzi helyettesítette.

Az olasz bemutatkozó futama remekül sikerült, ugyan pontot nem szerzett, de a csapattársával, Marcus Ericssonnal ellentétben teljesítette a versenytávot és 12. helyen ért célba. A Sauber a futam után közölte, Wehrlein Kínában már rajthoz fog állni, ám ma kiderült, a német még nem bírná a futamot.

„Pascal Wehrleint Kínában ismét Antonio Giovinazzi fogja helyettesíteni, hogy így is biztosítsuk, hogy a német versenyzőnk a legtökéletesebb fizikai állapotban ülhessen ismét vissza a Sauber C-36-os pilótafülkéjébe lehetőleg minél hamarabb, már Bahreinben, vagy az Orosz Nagydíjon” – áll a csapat által kiadott közleményben.

„Számomra a legfontosabb, hogy intenzíven tréningezzek, hogy mielőbb 100 százalékos teljesítményt tudjak nyújtani. Amint ez meglesz, készen leszek rá, hogy az első teljes versenyhétvégémen szerepelhessek a Saubernél. Remélem, ez a pillanat már Bahreinben eljön, de ha nem, akkor maximálisan kihasználjuk majd az orosz futamig hátralévő időt, hogy teljesen készen álljak” – fogalmazott a német versenyző.

 

2022.10.02 12:46:00

F1 nemzetisport.hu

A mexikói ugyanakkor egyelőre nem lehet nyugodt, hiszen a leintést követően jelenése lesz a sportfelügyelőknél.

2022.10.01 13:32:44

F1 nemzetisport.hu

A címvédőnek esélye volt a rajtelsőségre, ám csapata kíhívta őt az utolsó gyors körén.

2022.10.01 10:51:43

F1 nemzetisport.hu

A tervezett idő felében körözhetett a mezőny • Verstappen fél másodpercet kapott a felszáradó pályán.

2022.09.30 13:37:37

F1 nemzetisport.hu

Az 1-es számú Red Bullra csak a második szabadedzés utolsó perceiben kerültek fel a lágy gumik.

2022.09.30 10:50:09

F1 nemzetisport.hu

A hétszeres világbajnok az első edzés végén taszította le Verstappent az első helyről.