H. L. 2020.03.30 13:12 Frissítve: 2020.03.30 13:33

F1: Marko „koronavírus-táborba” küldte volna a Red Bull-pilótákat

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már több érdekes kijelentést is tett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ami egyértelműen rávilágít, az osztrák nem veszi komolyan a jelenlegi helyzetet. Legutóbb arról beszélt, koronavírusfertőző-táborba küldte volna a Red Bull állandó versenyzőit, illetve fiataljait.

Közös táborban fertőződhettek volna meg a Red Bull-pilóták (Fotó: AFP)

 

A korát tekintve egyértelműen a veszélyeztetett korcsoporthoz tartozó Helmut Marko egyáltalán nem veszi komolyan világjárványt: először Melbourne-ben kijelentette, az egész ügyet felfújják, majd többször is kifejezte nemtetszését az Ausztrál Nagydíj törlését illetően, hogy aztán azzal a nyilatkozatával borzolja a kedélyeket, miszerint az lenne a legjobb, ha a fertőzéstől tartó Max Verstappen még most elkapná a koronavírust. Az osztrák azonban nem állt meg itt, legutóbb arról beszélt, táborba küldte volna a Red Bullhoz tartozó pilótákat, hogy valamennyien megbetegedjenek. 

„Négy F1-es versenyzőnk, illetve nyolc-tíz fiatal pilótánk van. Az volt az elképzelésem, hogy egy tábort szervezek nekik, ahol áthidalhatnák ezt a mentális és fizikai értelemben vett holtidőt. És ez ideális időszak lett volna a megfertőződésre is. Mindannyian erősek, fiatalok és egészségesek, és így készen álltak volna akkor, amikor végre elrajtol ez a várhatóan nehéz bajnokság"  – vázolta fel az ötletét a 76 éves osztrák az ORF-nek, de elismerte, elképzelése nem aratott sikert a többi csapattag körében. 

„Fogalmazzunk úgy, hogy nem fogadták jól. Ha valóban tizenöt-tizenyolc futamot rendeznek meg, akkor az nagyon megterhelő lesz a versenyzők számára. Ráadásul idény közben nem is lesz igazán lehetőségük fejleszteni az állóképességüket, így a mostani időszakot kell kihasználniuk" – tette hozzá.

A 2020-as kiírás jelen állás szerint a június 14-i Kanadai Nagydíjjal veheti kezdetét, ám a világszerte tomboló koronavírus-járvány miatt egy júliusi vagy augusztusi idényrajt sokkal valószínűbbnek tűnik.

2021.01.26 17:04:18

F1 H. Á.

A vb állása, bemutatók, tesztidőpontok, versenynaptár, büntetőpontok, a világbajnokok listája.

2021.01.22 17:47:46

F1 KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Alfa Romeo kötelékébe tartozó Bereznay Dániellel karrierjéről, no meg Hamiltonról, Räikkönenről és Mick Schumacherről is beszélgettünk.

2021.01.18 07:05:48

F1 ZSOLDOS BARNA

Bár nyernie nem sikerült, talán emlékezetesebb marad a története, mint sok futamgyőztesé.

2021.01.11 19:50:58

F1 ZSOLDOS BARNA

Michael Schumacher utódját látták benne, ám Vettel és a Ferrari kapcsolata katasztrofális véget ért.

2020.12.27 09:28:00

F1 ZSOLDOS BARNA

Rekordok, furcsaságok, megvalósult álmok, nagy győzelmek és főleg egy csodás megmenekülés története.