F1: Marko „koronavírus-táborba” küldte volna a Red Bull-pilótákat

Vágólapra másolva!
2020.03.30. 13:12
null
Közös táborban fertőződhettek volna meg a Red Bull-pilóták (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko már több érdekes kijelentést is tett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, ami egyértelműen rávilágít, az osztrák nem veszi komolyan a jelenlegi helyzetet. Legutóbb arról beszélt, koronavírusfertőző-táborba küldte volna a Red Bull állandó versenyzőit, illetve fiataljait.

 

A korát tekintve egyértelműen a veszélyeztetett korcsoporthoz tartozó Helmut Marko egyáltalán nem veszi komolyan világjárványt: először Melbourne-ben kijelentette, az egész ügyet felfújják, majd többször is kifejezte nemtetszését az Ausztrál Nagydíj törlését illetően, hogy aztán azzal a nyilatkozatával borzolja a kedélyeket, miszerint az lenne a legjobb, ha a fertőzéstől tartó Max Verstappen még most elkapná a koronavírust. Az osztrák azonban nem állt meg itt, legutóbb arról beszélt, táborba küldte volna a Red Bullhoz tartozó pilótákat, hogy valamennyien megbetegedjenek.

„Négy F1-es versenyzőnk, illetve nyolc-tíz fiatal pilótánk van. Az volt az elképzelésem, hogy egy tábort szervezek nekik, ahol áthidalhatnák ezt a mentális és fizikai értelemben vett holtidőt. És ez ideális időszak lett volna a megfertőződésre is. Mindannyian erősek, fiatalok és egészségesek, és így készen álltak volna akkor, amikor végre elrajtol ez a várhatóan nehéz bajnokság" – vázolta fel az ötletét a 76 éves osztrák az ORF-nek, de elismerte, elképzelése nem aratott sikert a többi csapattag körében.

„Fogalmazzunk úgy, hogy nem fogadták jól. Ha valóban tizenöt-tizenyolc futamot rendeznek meg, akkor az nagyon megterhelő lesz a versenyzők számára. Ráadásul idény közben nem is lesz igazán lehetőségük fejleszteni az állóképességüket, így a mostani időszakot kell kihasználniuk" – tette hozzá.

A 2020-as kiírás jelen állás szerint a június 14-i Kanadai Nagydíjjal veheti kezdetét, ám a világszerte tomboló koronavírus-járvány miatt egy júliusi vagy augusztusi idényrajt sokkal valószínűbbnek tűnik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik