F1: Az lenne a legjobb, ha Max még most elkapná a vírust – Marko

Vágólapra másolva!
2020.03.24. 11:44
null
Verstappen aggódik, hogy megfertőződik a koronavírussal (Fotó: AFP)
A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko újabb érdekes kijelentést tett a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, és nem érti, Max Verstappen miért tart a betegségtől.

 

A 76 éves osztrák bár korosztályát tekintve a veszélyeztetettek közé tartozik, nem tart a koronavírustól. Már Melbourne-ben kijelentette, felfújták az egész ügyet, s az influenzához hasonlította a vírust, majd sokáig kardoskodott az F1-es idénynyitó megtartása mellett is, míg nemrég arról beszélt, nem érti, fiatal versenyzője, Max Verstappen miért aggódik amiatt, hogy megfertőződik.

„A telefonon azt mesélte nekem, hogy nagyon fél a fertőzéstől – kezdte Marko a Kronen Zeitungnak adott nyilatkozatában. – Az lenne a legjobb, ha Max még most elkapná a vírust. Huszonkét évesen nem tartozik a rizikócsoportba. Később így már immunis lenne, amikor a bajnoki címért küzd" – jelentette ki.

A vb-címért folytatott harc azonban még jó ideig nem veszi kezdetét, hiszen hétfőn biztossá vált, hogy leghamarabb június közepén rajtolhat el a 2020-as kiírás. Az első versenyt jelen állás szerint Kanadában rendezhetik meg, ám már most arról szólnak a hírek, hogy hamarosan bejelentik a montreali hétvége halasztását is a világszerte tomboló koronavírus-járvány miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik