F1: Jobb vagyok, mint Hamilton vagy Verstappen – Alonso

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.03.24. 17:17
null
Alonso magabiztosan készül a visszatérésre (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Alpine spanyol versenyzője, Fernando Alonso magabiztosan készül a visszatérésre, úgy érzi, a kihagyás után nemcsak egy szinten van riválisaival, hanem egyenesen jobbnak is tartja magát.

 

17. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 26., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 27., SZOMBAT
3. szabadedzés: 13.00–14.00
Időmérő: 16.00–17.00
MÁRCIUS 28., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 17.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 18., 15.00Emilia Romagna Nagydíj, Imola
Május 2., 16.00Portugál Nagydíj, Portimao
Május 9., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

Mint ismert, Fernando Alonso két év szünet után tér vissza a Formula–1-be a Renault-ból átalakult Alpine színeiben, amelyikkel 2005-ben és 2006-ban is világbajnoki címet ünnepelhetett. A tél folyamán kerékpáredzés közben balesetet szenvedő, majd egy korrekciós állkapocsműtéten is áteső spanyol várhatóan a teljes idényt titánlemezzel az állkapcsában fogja végigversenyezni, de úgy érzi, ez semmiben sem fogja hátráltatni.

A spanyol a jól sikerült bahreini tesztet követően izgatottan várja az első nagydíjat, és nem titkoltan újabb győzelmeket szerezne, s a 2022-es nagy szabályváltoztatásokkor még a világbajnoki címért is harcba szállna.

„Azzal a céllal térek vissza a Formula–1-be, hogy jól teljesítsek, illetve hogy esélyem legyen futamokat nyerni és remélhetőleg a világbajnoki címért harcolni. Tisztában vagyunk vele, hogy ebben az évben erre nem lesz lehetőségünk, hiszen hiába változtatok egy kicsit a szabályok, alapvetően ugyanazok maradtak. Szóval ez alapján nem számítok csodára. De a 2022-es nagy szabályváltoztatások lehetőséget teremtenek arra, hogy átrendeződjön az erősorrend, és mi szeretnék azon csapatok közé tartozni, amelyek meglepnek mindenkit. Ahhoz, hogy ezt a cél elérjük, nagyon keményen dolgozunk az idén" – tekintett előre a BBC-nek adott nyilatkozatában a kétszeres világbajnok, aki arra is kitért, milyen érzés lesz visszatérni.

.„Nagyon jó lesz. Várom már, mert sok fiatal tehetség van, aki az alsóbb kategóriákban nagyszerű teljesítményt nyújtott, és még mindig itt vannak a világbajnokok is, Lewis (Hamilton), Sebastian (Vettel) és Kimi (Räikkönen), akik két évvel ezelőtt is mezőnyt erősítették, valamint (Max) Verstappen. Bár ő még fiatal, már négy-öt éve az élmezőnyben versenyez. Nagyon versenyképes a mezőny, kihívás lesz ellenük küzdeni a pályán – magyarázta, majd arra a kérdésre is felelt, hogy egy szinten érzi-e magát a felsorolt versenyzőkkel. – Nem, én jobb vagyok!" – jelentette ki mosolyogva.

A spanyol ezt követően a balesetéről is mesélt: „Szerencsés voltam. Be kell valljam, aggódtam abban a pillanatban. Azok után, ami a tavalyi év második felében történt, illetve azt követően, hogy már javában készültem az autóbemutatóra, hirtelen a kórházban találtam magamat egy kerékpárbaleset után. Nem tudtam, meddig fog tartani a felépülésem, de szerencsére az orvosok első válasza az volt, hogy egy hét agy tíz nap, és készen fogok állni. Egy hétig otthon kellett maradnom, és nem igazán csinálhattam semmit, de utána teljesen rendben voltam. Szóval a történtek nem lesznek semmilyen hatással az idényemre. Mint mondtam, szerencsésnek érzem magam" – zárta a gondolatait.

Alonso Esteban Ocon csapattársa lesz az idén, a 2021-es bajnokság most hét végén veszi kezdetét Bahreinben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik