F1: Jobb, ha nem is nézem a Red Bullt, mert sírva fakadok – Hülkenberg

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.04.24. 13:04
null
Hülkenberg tavaly három versenyhétvégén állhatott rajthoz a Racing Pointtal (Fotó: AFP)
A korábbi Formula–1-es versenyző, Nico Hülkenberg megerősítette, tárgyalt a 2020-as idény második felében a Red Bull-lal, és azt is megosztotta, hogy továbbra is az a célja, hogy állandó versenyzőként visszatérjen a királykategóriába.

 

Nico Hülkenberg 2019 végén maradt ülés nélkül a Formula–1-ben, s azóta sem sikerült visszaverekednie magát állandó versenyzőként a mezőnybe. Ugyanakkor három versenyen tavaly is rajthoz állhatott, először a koronavírusos Sergio Pérezt helyettesítette a két silverstone-i hétvégén, majd a fertőzést ugyancsak elkapó Lance Stroll helyére ugrott be Németországban. A német több erős eredményt is elért, ami az akkori sajtóhírek szerint a Red Bull figyelmét is felkeltette, amely a gyenge teljesítményt nyújtó Alexander Albon esetleges utódját kereste.

A „vörös bikák" az idényzárót követően be is jelentették a versenyzőcserét, ám az elküldött thaiföldi helyére nem Hülkenberget, hanem az akkor még Racing Point néven futó istállótól menesztett Sergio Pérezt jelölték ki. A német így megint ülés nélkül maradt, hiába állt elmondása szerint is kapcsolatban az osztrák alakulattal.

Jobb, ha nem is nézem a Red Bullt, mert sírva fakadok – mondta némileg viccesen a Ziggo Sportnak adott nyilatkozatában. – Már nem nagyon gondolok rá, de tárgyaltam a csapattal az előző idény második felében. Az utolsó néhány versennyel, amikor Pérez jó teljesítményt nyújtott, valamint a szahíri győzelmével azonban megpecsételődött a sorsom" – emlékezett vissza a német, aki ettől az évtől az Aston Martinnál, valamint bizonyos versenyhelyszíneken a Mercedesnél is betölti a tartalék versenyzői szerepkört.

Inkább az Aston Martinnál vagyok, a Mercedesnél csak akkor jutok szerephez, ha Stoffel Vandoorne vagy Nyck de Vries épp a Formula E-ben vagy a WEC-ben teljesít, és így nem tud a csapat rendelkezésére állni. Ezeken a versenyeken én ugrok be, ha bármi történik" – magyarázta.

Egyesek, köztük Jenson Button is úgy véli, Hülkenberg érkezése az Aston Martinhoz plusznyomást helyezhet az egyelőre küszködő Sebastian Vettelre, és néhányan azt sem zárják ki, hogy a tavaly már beugró német akár végleg is átveheti a honfitársa helyét az idény közben.

Úgy gondolom, itt fogja befejezni az évet, de még nem mutatta meg, mit tud. Időbe fog telni, hiszen egyelőre nem érzi teljesen kényelmesen magát. Ezt jól mutatja a stopperóra is, azonban nem én fogok majd dönteni."

Hülkenberg célja továbbra is az, hogy állandó versenyzőként térhessen vissza a Formula–1-be, de tudja, előbb vagy utóbb, más lehetőség után kell néznie.

Ha nem sikerül visszakerülnöm az F1-ben, akkor át kell gondolnom, mi mást szeretnék csinálni. A versenyszellem továbbra is bennem van, hiányzik a versengés, szóval körül kell néznem. Még hosszú évekig szeretnék magamnak versenyülést" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik