F1: Hamilton leülne sörözni Verstappennel

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.09.15. 11:37
null
Hamilton az újabb felvételek alapján nagyon szerencsés volt Monzában (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Mercedes brit versenyzője, Lewis Hamilton leülne sörözni bajnoki riválisával, Max Verstappennel, míg a csapatfőnök, Toto Wolff arról beszélt, hogy még az előtt el kéne venni a pilóták kedvét attól, hogy taktikai okok miatt kiüssék a vetélytársukat, hogy bárki is komolyabban megsérülne.

 

72. OLASZ NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 10., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Hamilton 1:20.926
Időmérő: 1. Bottas 1:19.555
SZEPTEMBER 11., SZOMBAT
2. szabadedzés: 1. Hamilton 1:23.246
Sprintkvalifikácó: 1. Bottas, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
SZEPTEMBER 12., VASÁRNAP
A verseny: 1. Ricciardo, 2. Norris, 3. Bottas
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 26., 14.00
Orosz Nagydíj, Szocsi
Október 10., 11.00Török Nagydíj, Isztambul
Október 24., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin

A két vb-aspiráns, Lewis Hamilton és Max Verstappen több meleg pillanatot is megélt már az idén, és két alkalommal Silverstone-ban, valamint Monzában komoly baleset is kerekedett kettejük csörtéjéből.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff már Olaszországban kifejtette, hogy megítélése szerint taktikai szabálytalanság történt, és noha a sportfelügyelők is a hollandot látták vétkesnek és 3 helyes rajtbüntetésben részesítették, nem utaltak arra, hogy szándékos lett volna az ütközés.

Elejét kell vennünk annak, hogy a jövőben taktikai szabálytalanságot kövessen el valaki csak azért, mert tudja, elvesztette a pozíciót. Valahogy kontrollálni kell ezeket a helyzeteket, de nem tudom, hogyan lehetne ezt végrehajtani. Nem azt mondom, hogy csupán Max volt a hibás, én azt mondom, hogy a mostani esetet taktikai szabálytalanságként is lehet értelmezni. Nem szeretnénk, ha az alulmaradó fél számára az lenne az egyetlen mód, hogy megállítsa a másikat, ha kiüti."

Mindkettejüknek helyet kell hagynia a másiknak, harcoljanak keményen, de kerüljék el a baleseteket. Remekül szórakoztunk egészen idáig, de most láthattuk, hogy a glória mentette meg Lewis életét, és Maxnak is volt egy komoly becsapódása Silverstone-ban. Nem akarjuk, hogy eljussuk ahhoz a ponthoz, amikor valamelyikük valóban megsérül."

A Formula–1 hivatalos oldalain megosztott újabb, és igencsak sokkoló felvétel jól mutatja, milyen komoly volt a helyzet Monzában, s hogy a glória miként mentette meg a hétszeres világbajnokot.

 

A további baleseteket az érintett Hamilton is elkerülné, és úgy véli, riválisa büntetése jó precedenst teremthet. Noha a tervek szerint a nyaka miatt a tervek szerint Oroszország előtt egy specialistát is felkereső címvédő nehezményezte, hogy Verstappen felé sem nézett az ütközés után, akár még sörözni is elmenne a hollanddal.

Nem látom okát annak, hogy miért ne ülhetnénk le sörözni. Amögött, amit mondunk és teszünk, van egy másik dimenzió is: az egymás iránti tisztelet, ami vagy van, vagy nincs. Engem Nelson Mandela mindig is inspirált. Huszonnyolc évet töltött el börtönben, majd amikor kiengedték, elment teázni azzal, aki a rácsok mögé juttatta."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik