H. L. 2021.04.19 19:32 Frissítve: 2021.04.19 20:55

F1: „Ennél többet várok magamtól” – Russell bocsánatot kért Bottastól

Mint ismert, George Russell és Valtteri Bottas összeütközött egymással az F1-es Emilia-romagnai Nagydíj versenyén. A brit már közvetlenül a baleset után bosszúsan kérte számon riválisát, és a futam utáni interjúkban is arról beszélt, a mercedeses követett el hibát. Ám többek között Bottas, a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, valamint a sportfelügyelők sem ezen az állásponton voltak, amit követően Russell érezhetően lehiggadt. Először úgy nyilatkozott, Bottas talán nem hibás, s most egy nappal a történtek után a közösségi oldalain kért elnézést.

Russell belátta, nem jól kezelte a vasárnapi esetet (Fotó: AFP)

 

„Nem a tegnapi napra vagyok a legbüszkébb. Tudtam, hogy a mostani lehet az egyik legnagyobb lehetőségünk arra, hogy pontot szerezzünk az idén, és amikor ilyen sokat jelentenek ezek a pontok a számunkra, mint most, akkor néha kockázatot vállalsz. Ez most nem volt kifizetődő, és vállalom a felelősséget érte."

„Volt időm arra, hogy átgondoljam a történteket, és most már látom, teljesen másképp kellett volna kezelnem az egész helyzetet. A pillanat hevében dúlnak az érzelmek, és az enyémek tegnap felülkerekedtek rajtam. Bocsánattal tartozom Valtterinek, a csapatomnak, valamint mindazoknak, akik csalódtak bennem. Nem ilyen vagyok, ennél többet várok magamtól, mivel tisztában vagyok vele, hogy mások is többet várnak tőlem. Megtanultam néhány kemény leckét ezen a hétvégén, és jobb versenyzőként és emberként fogok visszatérni."

„Most már teljes mértékben Portugáliára összpontosítok, illetve arra, hogy megmutathassam, milyen is vagyok. Köszönök minden üzenetet, a pozitívakat és a negatívakat is. Segíteni fognak a fejlődésben" – üzent a közösségi oldalain George Russell.

2021.07.31 10:24:40

F1 B. Ö. B.

Verstappen lemaradása a 2. helyen kevesebb mint 1 tizedmásodperc volt Hamiltonhoz képest.

2021.07.30 13:17:53

F1 H. L.

A finn előnye 27 ezred volt a csapattárs előtt, míg a harmadik Verstappen lemaradása 3 tized volt a 2. edzésen.

2021.07.30 10:42:27

F1 H. L.

A holland mögött a Mercedes kettőse zárt a hungaroringi nyitányon.

2021.07.29 07:48:16

F1 ZSOLDOS BARNA

Lenyűgöző tehetség, összetett személyiség: a spanyol az autóversenyzés különleges szereplője.