F1: a pilóták maradnak, a motorfőnök megy a Ferraritól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.05. 13:12
Jövőre is Fernando Alonso és Kimi Räikkönen kormányozza a két Ferrarit az F1-ben. A motor fejlesztéséért felelős vezető viszont sajtóhírek szerint távozott Maranellóból.

„Két csodálatos pilótánk van, és biztos vagyok benne, hogy jövőre is velünk maradnak – mondta Marco Mattiacci csapatfőnök Alonsóról és Räikkönenről. – Mindannyian meg szeretnénk nyerni a világbajnokságot, ezért megértem Fernandót és Kimit, ha mérges a gyenge teljesítményünk miatt. Azon dolgozunk, hogy előrelépjünk, és ehhez az ő segítségüket is kérem. Rajtuk is múlik, mennyire marad egységes a csapat."

Luca Marmorini motorfejlesztési vezető távozásáról a Corriere della Sera írt. A Ferrari sajtófőnöke Silverstone-ban nem erősítette meg a hírt, de azt elárulta, hogy több részlegen is átalakítják a személyzetet.

A Ferrari motorja nem olyan erős, mint a Mercedesé, és szakértők azt is kiderítették, hogy a turbót méretezték el benne – a megoldást már nem a korábban a Toyotánál is dolgozó Marmorini vezetésével fogják megkeresni, a Corriere della Sera szerint házon belülről, az olasz szakemberek közül kerül ki az utód.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik